עוד זיכוי: אין תקלה בהיגוי של טויוטה קורולה

אחרי שזיכו את טויוטה בפרשיית ההאצה, ב-NHTSA האמריקני סגרו גם את החקירה בנוגע לחשד לתקלת היגוי. אבל לא ממש טרחו להודיע לציבור

טויוטה קורולה. לא הייתה תקלה בהיגוי
את החשד מפרסמים ברעש גדול, את הזיכוי מבצעים בלי לספר לאף אחד. ה-NHTSA, הרשות האמריקנית לבטיחות בדרכים, סגרה את תיק החקירה שנפתח נגד טויוטה בגין חשד לכשל במערכת ההיגוי של הקורולה. התיק נסגר עוד ב-4 במאי, אלא שבניגוד לפרסומים עם תחילת החקירה, ב-NHTSA לא מצאו לנכון לפרסם את דבר הזיכוי.
 
סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי לאחר שנבדק חשד לכשל במנגנון ההיגוי החשמלי של טויוטה קורולה, אחת המכוניות הנמכרות ביותר באמריקה, החליטו מהנדסי ה-NHTSA כי לא היה כל כשל בטיחותי במנגנון. מדובר בזיכוי שבכירי טויוטה ייחלו לו, לאחר שנתיים עמוסות בקריאות לתיקון וסקנדלים במערכת הפוליטית האמריקנית, שמיהרה לצלוב את היצרנית לעיני התקשורת.
 
הפרשיות החלו בשנת 2009, אז הכריזה טויוטה על קריאה לתיקון של מיליוני כלי רכב, בחשד לכך שמכוניותיה האיצו בניגוד לרצון הנהג ולא ניתן היה לעצור אותן. בדיקה מדוקדקת שביצעה ה-NHTSA יחד עם מהנדסי נאסא, קבעה כי המצערת האלקטרונית של טויוטה הייתה תקינה, ולא גרמה לתאונות שהובילו לפרסום הקריאה לתיקון. יתרה מכך, הבדיקה העלתה כי במקרים רבים הנהגים שנפגעו כלל לא ניסו לבלום את הרכב טרם התאונה.
 
למרות הזיכוי החלקי בפרשה, טויוטה עדיין עומדת בפני תביעות בעקבות הפרשה. בבתי המשפט עומדות תביעות נזיקין של נהגים שטוענים כי נפגעו בגלל התקלה, ולמרות שכבר ניצחה באחד המשפטים, לטויוטה עדיין יש כמה משוכות לעבור בדרך לסיום מוחלט של הפרשה.

Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.