שינויים אישיים בענף הרכב
ארבעה בעלי תפקידים בכירים ביבואניות הרכב עוזבים את תפקידיהם הנוכחיים, חלקם מצטרף כבר עכשיו לאחרות
ענף הרכב, שהיה שמרן יחסית בהתנהלותו עד תחילת העשור, עבר בשנים האחרונות טלטלה משמעותית עם כניסתן של היצרניות הסיניות על שלל מותגיהן ואופן פעילותן השונה. זה כולל, בין השאר, קשר צמוד במיוחד בין היצרניות והיבואניות, תגובות מהירות, דרישות ביחס להיקפי מכירות ושיווק.
שינויים אלה הביאו לכך שגם הלקוח המקומי שהיה שמרן והחזיק בנאמנות מותגית, שינה את העדפותיו והתנהגותו. בנוסף, הצטרף למעגל הלקוחות דור חדש וגדול המחפש חדשנות וטכנולוגיה, ומוכן לאמץ מותגים חדשים.
על מנת לעמוד בשינויי התפיסה וההעדפות, גם איוש המשרות הבכירות בקרב יבואניות הרכב היה מאתגר מתמיד. הגישה של משרה לכל החיים וקריירות ארוכות באותו ארגון הוחלפה בשנים האחרונות במעבר של בכירים לא מעטים בין יבואניות הרכב, לפעמים בין מתחרות ישירות.
הלכה למעשה
ואכן, בימים האחרונים חווה הענף שינויים גדולים באיוש תפקידים בכירים בין יבואניות הרכב.
רפי הלוי, שהיה כעשרים שנים בקבוצת כלמוביל וכיהן במספר תפקידים גם כמנהל חטיבה, עבר לפני כשנה לקבוצת פריסבי כסמנכ"ל חטיבת צ'רי; עתה נודע כי הלוי מסיים את תפקידו בקבוצת פריסבי ומצטרף לקבוצת סמל"ת בה הוא חובר לידידו משכבר הימים גילי פריאנטה, מנכ"ל קבוצת סמלת. גם פריאנטה הוא יוצא כלמוביל והיה בחברה מעל לעשור, לאחר שכיהן בה בין היתר גם כסמנכ"ל חטיבת היוקרה הכוללת את מרצדס, סמארט וג'נסיס.
בקבוצת כלמוביל נרשמו שני שינויים משמעותיים. יניב ביטון, מנהל חטיבת מרצדס, הודיע על עזיבתו את התפקיד. במקביל וללא קשר הודיעה גם מירית מאתוס, מנהלת חטיבת אומודה-ג'אקו, על סיום תפקידה בכלמוביל; על-פי ההערכות, מאתוס תעבור לשלמה מוטורס, יבואנית BYD, ותכהן כסמנכ"ל מכירות ארצי.
במקביל הודיעה הבוקר קבוצת כדורי על סיום תפקידו של מנכ"ל פעילות סקאייוול בישראל מעוז אלמגור בתום חמש שנים בהן ניהל את פעילות המותג – החל משלב ההקמה ועד לביסוסו של המותג בשוק המקומי. לאלמגור ניסיון עשיר בענף הרכב, וקודם לכן ניהל את חטיבת המכירות של UMI ואת מותג היוקרה קאדילק.
כאן יצוין כי סקאיוול היה ממותגי הרכב הסיניים הראשונים שנחתו בארץ. בניגוד לציפיות של היבואן באותן שנים, היצרן לא הגדיל את פעילותו ואת היקף הדגמים בתקינה אירופאית. בקבוצת כדורי היו אמורים לצרף לשורותיהם דגמים משל באיק (BAIC) הסינית לקראת סוף השנה. עם זאת, כרגע נראה שהייצוג עובר לדלהום המייצגת את באיק בתחום המסחרי.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 12/10/2026לא עוד רכב פנאי: אלפא רומיאו חוזרת לשורשים
-
ניר בן טובים , 12/10/2026הדה שבו, ה-205 וה-RCZ: הקאמבק הצרפתי בתערוכת פריז
-
ניר בן טובים , 11/10/2026ג'ילי מבטיחה טעינה חינם, עם כוכבית
-
ניר בן טובים , 11/10/2026סין יוצאת נגד הגימיקים במכוניות?
-
ניר בן טובים , 11/10/2026המנוע הוקטן, גם המחיר: ג'יפ גרנד צ'ירוקי חוזר לישראל
-
ניר בן טובים , 11/10/2026אירופה סוגרת את הדלת לסיניות ההיברידיות
-
אלי שאולי, 11/10/2026סקודה אלרוק – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 11/10/2026פולקסווגן נפרדת מה-ID.4: הכירו את הטיגואן החשמלי
-
ניר בן טובים , 08/10/2026ב.מ.וו iX4 החדש הוצג. בדרך לישראל