נגמרה הסוללה בדרך? כך מתכננים לסייע לנהגי רכב חשמלי שנתקעו
שיתוף פעולה בין כלמוביל לארגון ידידים יאפשר למתנדבים להעביר טעינה מרכב חשמלי אחד לאחר
אחת ההבטחות הגדולות של הרכב החשמלי היא עלויות שימוש נמוכות יותר, אבל גם ב-2026 יש לא מעט נהגים שמכירים את הרגע הלא נעים שבו מד הטווח מתקרב לאפס לפני שהרכב מגיע לעמדת הטעינה. לפי נתוני ארגון ידידים, מדי שנה מתקבלות אלפי פניות מנהגים שנתקעו לאחר שהסוללה התרוקנה, לעיתים במרחק קצר מאוד מהיעד.
כדי להתמודד עם התופעה, הודיעו כלמוביל וארגון ידידים על שיתוף פעולה חדש שבמסגרתו יצוידו מאות מתנדבים בערכות המאפשרות להעביר אנרגיה מרכב חשמלי אחד לאחר. המערכת מבוססת על טכנולוגיית V2L, המאפשרת לרכב לשמש כמקור חשמל חיצוני.
בפועל, במקרה שבו נהג ייתקע עם סוללה ריקה, מתנדב יוכל להגיע למקום, לחבר את הציוד הייעודי ולהעביר טעינה בסיסית שתאפשר לרכב להמשיך לעמדת טעינה קרובה. מדובר בפתרון שמזכיר במידה מסוימת את שירותי אספקת הדלק שנהוגים כבר שנים לנהגים שנתקעו עם מיכל ריק.
אלפי נהגים עדיין נתקעים
בידידים מציינים כי חלק גדול מהקריאות מגיע מנהגים שכבר היו בדרכם לעמדת טעינה, אך לא הצליחו להשלים את הנסיעה. לפי נתוני הארגון, ברבים מהמקרים מדובר במרחק של עד כ-3 ק"מ בלבד מהעמדה הקרובה.
המהלך משקף גם את השינוי שעובר מערך הסיוע בדרכים בישראל. אם בעבר עיקר הקריאות עסקו במצברים, תקרים או מחסור בדלק, הגידול במספר כלי הרכב החשמליים מייצר סוג חדש של תקלות ומקרי חילוץ, המחייב התאמה של השירותים הניתנים בשטח.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 05/08/2026שברולט חותכת 130 אלף שקל ממחיר הטאהו
-
קינן כהן, 05/08/2026סובארו BRZ – מבחן דרכים (tS)
-
אלי שאולי, 05/08/2026קיה ספורטאז' היברידי-נטען החדש בארץ – המחיר החל מ-220,000 שקלים
-
אלי שאולי, 05/08/2026קיה נירו המחודש בארץ – המחיר החל מ-177,000 שקלים
-
ניר בן טובים , 04/08/2026הצצה ראשונה: אודי A2 החדשה
-
ניר בן טובים , 04/08/2026מפתח שוודי: וולוו EX50 בדרך?
-
ניר בן טובים , 04/08/2026מנכ"ל סיאט וקופרה: "אי אפשר להמשיך כך"
-
יואל פלרמן, 04/08/2026אוטובוס של יונדאי עם תא-דלק מימני בישראל
-
אלי שאולי, 04/08/2026אורה 5 – עוד גרסאות בהמשך