הגברת הראשונה של ענף הרכב: עתליה שמלצר הלכה לעולמה
אבידה כבדה למשק הישראלי ולעולם הרכב: עתליה שמלצר, נשיאת "קבוצת שלמה" ובעלת השליטה בה, הלכה היום לעולמה בגיל 78
קבוצת שלמה, הודיעה בצער עמוק על פטירתה של עתליה שמלצר. שמלצר, שנחשבת בעיני רבים לאחת הנשים המשפיעות והחזקות בכלכלה הישראלית, הותירה אחריה משפחה ענפה וקבוצת חברות המהווה עמוד תווך מרכזי בתעשייה המקומית, ובענף הרכב בפרט.
המצפן של האימפריה המשפחתית
מאז פטירתו המפתיעה של בעלה ומייסד הקבוצה, שלמה שמלצר ז"ל בשנת 2014, עמדה עתליה בראש אימפריית הרכב והלוגיסטיקה הגדולה בישראל. לאורך העשור האחרון היא שימשה כנשיאה, הלב הפועם והמצפן הערכי של הקבוצה, והובילה אותה בנחישות תוך שמירה על המורשת שבנו יחד.
כבעלת השליטה (שהחזיקה ב-96.5% ממניות הקבוצה), עתליה המשיכה לפתח ולבצר את התאגיד הרב-תחומי שייסדה יחד עם בעלה המנוח. תחת הנהגתה כנשיאה, הקבוצה המשיכה לצמוח ולהעמיק את אחיזתה בתחומי הליסינג וההשכרה ("שלמה סיקסט"), הביטוח ("שלמה ביטוח"), התעשייה ("אפקון החזקות"), הלוגיסטיקה ("מספנות ישראל"), הנדל"ן והתיירות ("תלמה-שמלצר").
עוצמה עסקית ושותפויות בינלאומיות
אחד המהלכים המשמעותיים ביותר שקודמו בתקופתה כנשיאה היה כניסת קרן " Affinity Partners " של גר'ארד קושנר כשותפה בקבוצה, מהלך ששיקף לחברה שווי של כ-5 מיליארד שקל והיווה הבעת אמון בינלאומית אדירה בחברה שבנו בני הזוג שמלצר בעשר אצבעות.
למרות עוצמתה הכלכלית, שמלצר נודעה בצניעותה ובהימנעותה מחשיפה תקשורתית, תוך שהיא מתמקדת בפיתוח אסטרטגי ובפעילות פילנתרופית ענפה, כולל תמיכה במוסדות רפואיים והקמת מרכז רפואי על שמו של שלמה שמלצר ז"ל. הנהגתה התאפיינה בשקט ובאחריות, תוך שמירה על ערכי המשפחה שהיוו את הבסיס לצמיחת הקבוצה.
המורשת ממשיכה לדור הבא
ענף הרכב הישראלי מרכין היום ראש לזכרה של אישה שהצליחה לנווט בים סוער של שינויים טכנולוגיים ותחרותיים. עתליה הותירה אחריה את ילדיה: אסי שמלצר, טובי שמלצר ועופרה שמלצר-רייף, המכהנים כולם בתפקידי מפתח וממשיכים את ניהול האימפריה המשפחתית.
טל בר לב- המשמש כמנכ"ל שלמה מכירת רכב הוסיף " הגעתי לחברה לפני 29 שנים
שלמה ועתליה קלטו אותי,מעטים יודעים ששלמה לא היה עושה שום עסקת
רכישה ללא התמיכה של עתליה שהייתה מעורבת בכל דבר .
עתליה הייתה טובת לב ונדבנית גדולה ורגישה לכל העובדים , רק תספר לה על עובד במצוקה. ו/או בבעיה ועתליה מיד תפתור את הבעיה .
אנחנו העובדים איבדנו אמא גדולה ואף אחד לא יצליח למלא את החלל שהיא השאירה .
יהי זכרה ברוך.
דבר המערכת:
חברת "אוטו", בעלת השליטה בה חברת "מימון ישיר", מנהליה ועובדיה, מרכינים ראש ומשתתפים בצערה העמוק של משפחת שמלצר על פטירתה של עתליה ז"ל. עתליה הייתה דמות מעוררת השראה ומעמודי התווך של ענף הרכב בישראל, אישה שהובילה בחזון ובצניעות את אחת מקבוצות הרכב הגדולות והמובילות בישראל והותירה חותם בל יימחה על הכלכלה הישראלית. אנו שולחים תנחומים כנים לאסי, טובי, עופרה וכל בני המשפחה המורחבת, ומחזקים את ידיהם בשעה קשה זו.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 22/03/2026 -
קינן כהן, 22/03/2026המהפכה של BYD: טעינה ב-9 דקות וביצועי שיא במינוס 30 מעלות
-
קינן כהן, 22/03/2026הפסקת חשמל: רולס רויס ולמבורגיני משהות מעבר לחשמל
-
מערכת אוטו, 19/03/2026רכבי הסלבס: במה נוסע אייל גולן
-
שרון ביידר, 19/03/2026Waze הוסיפה כפתור חיפוש לאיתור מקלטים בזמן נסיעה
-
אלי שאולי, 19/03/2026יונדאי קונה החשמלי החדש בארץ – החל ב-175,000 שקלים
-
ניר בן טובים , 19/03/2026המבוך / חבל שהונדה לא נקטה בגישה של טויוטה
-
יואל שוורץ, 19/03/2026BYD אטו 2 - מבחן דרכים (פלאג-אין)
-
קינן כהן, 18/03/2026הטבה טיל: טסלה תאפשר טעינה חינם בסופרצ'ארג'רים