המהפכה של BYD: טעינה ב-9 דקות וביצועי שיא במינוס 30 מעלות
ענקית הרכב הסינית BYD חושפת את הדור השני של הסוללת שלה לצד רשת טעינה בטכנולוגיית "Flash Charging" בהספק 1,500 קילוואט. האם היא בדרך להשוות את זמן הטעינה לעצירת תדלוק?
BYD שחלפה לאחרונה על פני טסלה כיצרנית הרכב החשמלי הגדולה בעולם, הציגה בסוף השבוע את הפתרון שלה לשניים מהחסמים המרכזיים המעכבים אימוץ נרחב של רכב חשמלי: זמני טעינה ארוכים ותפקוד לקוי בתנאי קור קיצוניים. המערכת החדשה מבטיחה להביא את חוויית המשתמש קרוב יותר מאי פעם למה שמוכר בתדלוק מכוניות בנזין.
ביצועים
בלב הבשורה עומדת מערכת ה-Flash Charging עם נתונים שלפחות לפי הצהרת החברה נשמעים דמיוניים. קצב הטעינה לפי BYD עומד על 5 דקות מ-10% ל-70% טעינה ול-97% סוללה: בתוך 9 דקות. הספק טעינה עומד על עד 1,500 קילוואט למחבר - הספק הגבוה פי שלושה ממטעני V4 Supercharger החדשים ביותר של טסלה, המהווים את נקודת הייחוס בכל הקשור לקצב טעינה ומהימנות העמדה. אחד ההישגים המרשימים ביותר נוגע לביצועים בחורף. בטמפרטורה של 30- מעלות צלזיוס, אורכת טעינה מ-20% ל-97% רק כ-12 דקות. כלומר, פער של שלוש דקות בלבד בהשוואה לטעינה בטמפרטורה רגילה, הישג טכנולוגי משמעותי לסוללות המבוססות על כימיית LFP .
סוללת Blade 2.0 יותר צפיפות, פחות פשרות
במקביל לתשתית, הציגה BYD את הדור השני של סוללת הלהב שלה. הסוללה החדשה מציעה עלייה של כ-5% בצפיפות האנרגיה תוך שיפור דרמטי במהירות הטעינה - שילוב שנחשב לאתגר הנדסי (שכן בדרך כלל שני אלו באים אחד על חשבון השני). הסוללה כוללת מערכות ניהול תרמי מתקדמות המפחיתות פליטת חום ומשפרות את הבטיחות מעבר לתקן הסיני הנוכחי. הדגם הראשון שמנצל את המערכת הוא הדנזה Z9GT . מכונית הסאלון של מותג היוקרה של BYD מציעה טווח רשמי של עד 1,036 קילומטרים (לפי תקן CLTC הסיני המפריז בכ-25% אחוזים). כלומר, מאות קילומטרים של נסיעה בתוך דקות ספורות של טעינה.
תחנת הדלק של העתיד
תחנות ה-Flash Charging החדשות מתוכננות בתצורת T המזכירה תחנות דלק מסורתיות. חידוש קטן אך משמעותי הוא השימוש בגלגלת עליונה לכבלי הטעינה, המונעת מהם להיגרר על הקרקע, להתלכלך או להירטב - אחת התלונות הנפוצות של נהגים בעמדות ציבוריות כיום. כדי לא להעמיס על רשתות החשמל המקומיות, כל אתר מצויד במערכת אגירת אנרגיה (ESS). הסוללה הפנימית נטענת מהרשת בקצב מתון, אך מסוגלת לפרוק אנרגיה במהירות בעת חיבור הרכב. BYD כבר פרסה למעלה מ-4,000 תחנות כאלו בסין, ובכוונתה להגיע ל-20,000 תחנות עד סוף 2026. הרשת לא תוגבל למכוניות החברה ותהיה פתוחה לציבור הרחב, במטרה לתמוך באקו-סיסטם רחב של אנרגיה סולארית ואגירה. הבשורה המעניינת עבור השוק המערבי מגיעה מבריטניה, השוק הגדול ביותר של BYD מחוץ לסין. מנהל המותג בבריטניה, אישר כי הטכנולוגיה תנחת בממלכה כבר השנה, עם הבטחה ל-300 מטענים ראשונים שיוקמו ב-9 החודשים הקרובים.
בעלי רכב חשמלי, עד כמה טעינה אולטרה מהירה כזו תהיה שימושית עבורכם? ואלו הנוסעים במכוניות בנזין, עד כמה מהירות כזו גורמת לכם לשקול מעבר להנעה חשמלית?
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 03/05/2026 -
מערכת אוטו, 03/05/2026CFMOTO משיקה Z10 Turbo בישראל
-
אלי שאולי, 03/05/2026אומודה 4 – התרשמות נהיגה ראשונה
-
יואל שוורץ, 03/05/2026ג'אקו 7, ג'ילי סטאריי, לינק&קו 01 - מבחן השוואתי פלאג-אין
-
ניר בן טובים , 03/05/2026ניסאן פרימרה חוזרת, אבל לא כמו פעם
-
ניר בן טובים , 03/05/2026רכבי יוקרה: הכוח עובר מגרמניה לסין?
-
ניר בן טובים , 03/05/2026מיצובישי פאג’רו מתקרב?
-
אוהד אלגוב, 01/05/2026בא מהשוליים 479 / שלא יספרו לכם תירוצים
-
שרון ביידר, 30/04/2026הנהגים ייענשו בגלל הבלוף התקציבי של משרד התחבורה