באיק – תאגיד אחד, שני יבואנים
יבוא דגמי תאגיד באיק צפוי בחודשים הקרובים, אלא שמה שהיה צפוי להגיע באמצעות קבוצת כדורי עשוי להגיע ביבוא של דלהום, כך לפי הודעתה. בשלב זה אין לבאיק דגמים בתקינה אירופאית
חברת דלהום הודיעה על חתימת הסכם ולפיו היא היבואנית הבלעדית של מכוניות הנוסעים ורכבי הפנאי של התאגיד הסיני באיק (BAIC; ר"ת Beijing Automotive Industry Corporation).
עם זאת ובתגובה להודעה זאת, קבוצת כדורי, יבואנית דגמי סקייוול, מסרה כי היא אמורה להיות היבואנית של BAIC לישראל, מציינת כי הודיעה על כך כבר ב־2025 וכי ההסכם עליו חתמה הוא לחמש שנים.
דלהום מייצגת כיום את באיק בתחום המסחרי ומייבאת את הטנדר פוטון, כעת מכוונת ליבוא דגמי מותג ארקפוקס שהיה אמור להגיע לכאן באמצעות EV מוטורס, חברה שפעילותה לא צלחה. בהקשר זה יצוין כי חברת אלבר הודיעה בזמנו כי תייבא את דגמי באיק, אלא שהדבר לא יצא לפועל.
באיק היא יצרנית רכב ותיקה שנוסדה ב־1958, היא בבעלות המדינה, כיום היא השישית בגודלה בסין, יש לה מספר מותגים והידוע בהם בסין הוא בייג'ינג. לבאיק 9.98% מניות במרצדס ואילו למרצדס 12% מניות בבאיק, והיא שותפה בייצור דגמי יונדאי ומרצדס לשוק הסיני. למרות שבסין חלק ניכר מהדגמים נמכר במסגרת מותג בייג'ינג, כוונת התאגיד היא שכל הדגמים ישווקו במסגרת מותג הנושא את שמו.
אנשי כדורי כבר הביאו כמה עשרות יחידות לבדיקה, רובם מהדגם EU5 שמבחינתם אינו מתוכנן לשיווק בארץ. הכוונה הייתה להביא במחצית השנייה של 2026 שלושה רכבי פנאי עם חטיבות כוח היברידיות והיברידיות־נטענות: BJ30 (במקור של בייג'ין), X55 שהוא רכב פנאי בקטגוריה C, ואחיו המוארך, X7. אנשי דלהום מכוונים לרכבי שטח מבוססי שלדת סולם של בייג'ין כמו BJ40 ו־BJ60 עם שבעה מקומות ישיבה, וגם EU5 החשמלי מועמד ליבוא.
יצוין כי בשלב זה אין לדגמי באיק תקינה אירופאית, כך שבכל מקרה מדובר בשלב ראשון ביבוא המוגבל בהיקפו ל-400 יחידות בשנה.
כתבות אחרונות
-
קינן כהן, 23/03/2026 -
אלי שאולי, 22/03/2026וולוו ES90 – מבחן דרכים
-
קינן כהן, 22/03/2026המהפכה של BYD: טעינה ב-9 דקות וביצועי שיא במינוס 30 מעלות
-
קינן כהן, 22/03/2026הפסקת חשמל: רולס רויס ולמבורגיני משהות מעבר לחשמל
-
מערכת אוטו, 19/03/2026רכבי הסלבס: במה נוסע אייל גולן
-
שרון ביידר, 19/03/2026Waze הוסיפה כפתור חיפוש לאיתור מקלטים בזמן נסיעה
-
אלי שאולי, 19/03/2026יונדאי קונה החשמלי החדש בארץ – החל ב-175,000 שקלים
-
ניר בן טובים , 19/03/2026המבוך / חבל שהונדה לא נקטה בגישה של טויוטה
-
יואל שוורץ, 19/03/2026BYD אטו 2 - מבחן דרכים (פלאג-אין)