צ'רי טיגו 9 ההיברידי-נטען החדש בארץ – המחיר החל מ-245,000 שקלים

דגם הפנאי הגדול ביותר של צ'רי מביא עמו בגרסה הנטענת גם סוללה גדולה יותר, גם הנעה כפולה

חברת פריסבי, יבואנית צ'רי, מכריזה על תחילת השיווק של טיגו 9, דגם פנאי חדש של היצרנית. דגם זה וכמו טיגו 8 מוצע עם שבעה מקומות והוא גדול מדגמי צ'רי בארץ; לטיגו 8 החדש, בינתיים רק בסין, בסיס גלגלים ארוך יותר.  

גם דגם זה מוצע בהנע היברידית-נטענת, כמו דגמים אחרים של צ'רי, והוא מצטרף להיצע הגדל של גרסאות מסוג זה. 

טיגו 9 הושק בסין ב-2023, חולק עם טיגו 8 את הרצפה T1X, וגרסה היברידית-נטענת הוצגה שם ב-2024. 

דגם חדש

בסיס הגלגלים של טיגו 9 הוא 280 ס"מ ואורכו 481 ס"מ, תוספת של 9 ס"מ בשניהם ביחס לטיגו 8. הרוחב שהוא 193 ס"מ, והגובה המתנוסס ל-174 ס"מ גם הם גדולים יותר, ב-8 וב-3 ס"מ בהתאמה. עם זאת, נפח תא המטען קטן ב-50 ליטרים ל-143 ליטרים (מושבים בתפוסה מלאה). המשקל גדול ב-317 ק"ג, ל-2308 ק"ג. 

חטיבת הכוח דומה בעיקרון הפעולה לזו בטיגו 8, אך המפרט שונה. מנוע טורבו-בנזין 1.5 ליטר מייצר 143 כ"ס ו-22 קג"מ וזה חובר לשני מנועים חשמליים המייצרים 102 ו-122 כ"ס, 17.3 ו-22.4 קג"מ. מנוע חשמלי נוסף נמצא מאחור ומייצר 238 כ"ס ו-31.6 קג"מ, ליצירת הנעה כפולה. צ'רי לא פרסמה נתוני הספק ומומנט משולבים. לרכב תיבת העברה המאפשרת למנוע הבנזין להשתלב בהנעת הגלגלים הקדמיים במצבי שיוט. משך ההאצה ל-100 קמ"ש הוא 5.4 שניות והמהירות המרבית 180 קמ"ש; להשוואה, משך ההאצה בטיגו 8 הוא 9 שניות, המהירות המרבית זהה. 

שינוי משמעותי הוא בסוללה; לזו בטיגו 9 אנרגיה של 34.5 קוט"ש, כמעט כפולה מזו בטיגו 8 (18.3 קוט"ש), וזו מעניקה טווח מוצהר של 148 ק"מ. הספק הטעינה המהירה הוא 71 קילוואט. 

5.jpg

צילום: יצרן

לקבלת הצעת מחיר

אבזור ומחיר

במפרט הבטיחות של צ׳רי טיגו 9 עשר כריות אוויר, בלימה אוטונומית, תיקון סטייה, ניטור שטחים מתים, בקרת שיוט אדפטיבית. 

דגם זה מוצע ברמת אבזור אחת, 'נובל', המחיר 245,000 שקלים ובמפרט, בין השאר: תאורת לד, חישוקי "20, גג זכוכית, מצלמות היקפיות, מפתח חכם, תפעול חשמלי לדלת תא המטען, למושבים הקדמיים שיש בהם עיסוי ולאמצעיים שיש בהם גם אוורור, צג "15.6, מחוונים מוקרנים ותצוגה עילית, בקרת אקלים תלת-אזורית. 

כמו ביתר דגמי צ'רי, האחריות לרכב היא ל-5 שנים, לסוללה 8 שנים, עד 150,000 בשניהם. 

333.jpeg

צילום: יצרן

לקבלת הצעת מחיר

בינתיים בסין: טיגו 8 פרו חדש

ובעוד הצ'רי טיגו 9 פרו עושה את צעדיו הראשונים בישראל. בשוק הבית הסיני, הציגה היצרנית את היורש לרב המכר המקומי בשוק ה-7 מושבים - הצ'רי טיגו 8 פרו. בינתיים בהצגה מוקדמת שמתמקדת בעיקר במראה החיצוני, אבל כבר עם כמה נתונים מקדימים לפני החשיפה המלאה לקראת סוף השנה. 

מלבד השינוי במראה החיצוני שנוגע בעיקר לחזית ואחורי הרכב (תאורה, גריל), מראה עגלגל יותר מבעבר וכן ידיות דלתות שקועות ולא נשלפות. הפער המרכזי העולה לעת עתה ביחס לדור הנוכחי הוא במימדים החיצוניים. כאן מוסיף הרכב 2.5 ס"מ לאורך הכללי שיעמוד על 475 ס"מ אבל חשוב ומשמעותי ממנו - בסיס הגלגלים שמקבל תוספת מרשימה של 11.5 ס"מ ל-282.5 ס"מ. משמעותי וחשוב שכן בסיס גלגלים הוא אינדיקציה טובה מאוד למרווח הפנימי שאמור לייצר הרכב לנוסעים. 

מידע על יחידות ההנעה וכן אילו מהן צפויות להגיע לישראל עדיין לא נמסר. אלינו צפוי להגיע הדגם בשנה הבאה, ככל הנראה במחצית השנייה שלה. 

צ'רי טיגו 8 חדש, חזית

צילום: יצרן


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.