פיאט 500 קולציונה - מוכנה לסתיו

מהדורה מיוחדת נוספת למכונית המיני הנוסטלגית של פיאט, הפעם בהשראת הסתיו - ובדרך גם לישראל

מכונית המיני האיטלקית פיאט 500, שחוגגת כבר 11 שנים בייצור, מציעה מהדורה מיוחדת חדשה: "500 קולציונה" (Collezione, "קולקציה" באיטלקית). המכונית, שעוצבה "בהשראת עונת הסתיו", כך פיאט, היא עוד אחת מאוסף המהדורות המיוחדות של ה-500, שמטרתן לעורר עניין בדגם הוותיק ולשוות לו מראה אופנתי.

מאז השקתה ביולי 2007, ה-500 התהדרה בשלל גרסאות שכאלו - הראשונה הייתה "דיזל" (על שם בית האופנה, לא המנוע) מיד לאחר ההשקה. לאחר מכן הוצעו גרסאות גוצ'י (2011), ריבה (2016) ומהדורת 60 שנה (2017). רובן לא הוצעו כלל בישראל, אך מחברת סמל"ת, יבואנית פיאט, נמסר בתגובה לפניית "אוטו" כי הקולציונה תגיע אלינו במחצית הראשונה של 2019.

במהדורה החדשה, בפיאט מסבירים כי בחרו בשילוב גוונים חם - בורדו, נחושת ואפור כהה - בחלוקת צבעים אופיינית ל-500, כלומר חלק תחתון בצבע אחד, עליון באחר וביניהם פס הפרדה בצבע שלישי. פס הנחושת המפריד מגיח גם בתא הנוסעים כפס רוחב בקונסולה הקדמית.

1604845

מלבד זאת זוהי 500 ברמת האבזור הגבוהה - כולל חישוקים קלים נאים (גם בגוון נחושת), ועם חלון גג מזכוכית בגרסת ההאצ'בק או בד בגרסת הקבריולה. מי שלא מצא חן בעיניו שילוב הגוונים איתו מושק הדגם, יוכל לבחור גם בגרסה פחות מוחצנת עם מרכב אפרפר ופס נחושת.

1604844

פיאט לא מציינת כמה יחידות ייוצרו מהמהדורה המיוחדת הפעם, וגם מחירה לא פורסם. היא תוצע עם מנוע ה-1.2 ליטר הוותיק (69 כ"ס) איתה ה-500 משווקת בישראל, וגם עם מנוע השני צילינדרים הייחודי (0.9 ליטר, 85 כ"ס) ששווק אצלנו לזמן קצר אך לא מוצע כיום. גרסת דיזל הפעם אין - לאחר שלאחרונה פיאט החליטה על הפסקת ייצור גרסאות צורכות סולר של הפנדה וה-500.

Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.