סיטרואן עושה מולטיפלה
דגם המחקר מציג פרשנות קומפקטית לרכב משפחתי עירוני, עם מושב נהג מרכזי, אפשרות לשישה נוסעים ותא נוסעים שמותאם למנוחה, עבודה או שינה
סיטרואן מציגה את ELO, רכב מחקר שמאותת שהצרפתים שוב חושבים על מיניוואן או מוביל נוסעים מודולארי בדמותו של הפיקאסו או אולי יורש רוחני של פיאט מולטיפלה בכלל. הדגם החדש ממשיך את קו הפיתוח שהחל עם ה-OLI שנחשף ב-2022, ומשמש לדבריה של סיטרואן כ"מעבדה לרעיונות" לבחינת תחומים ותפיסות שמעצבים את העתיד של המותג. הצהרת החברה מגדירה את ה-ELO ככלי ש"מעוגן במסורת של יותר ממאה שנות חדשנות, ומנסה לתת מענה לעולם שבו אורח החיים משתנה במהירות".
ה-ELO מתוכנן כרכב קומפקטי באורך 410 ס"מ, בעל פרופורציות של מיניוואן עירוני, אך עם ניצול מקסימלי של היותו חשמלי. הנפח הפנימי גדול משמעותית ביחס לממדים החיצוניים, והדגם מאפשר תצורות שימוש שונות לחלוטין סביב שלוש פעולות בסיסיות שהגדירה סיטרואן: מנוחה, משחק ועבודה. מושב הנהג ממוקם במרכז ומקנה שדה ראייה רחב באמצעות שמשת 180 מעלות, לצד ממשק משתמש מאוד אינטואטיבי לדברם. המושב עצמו יכול להסתובב, כך שהנהג יוכל לנהל שיחה, לעבוד או להשתמש בתא הנוסעים כמרחב משותף.
בתצורת הבסיס, הרכב כולל ארבעה מושבים, אך באמצעות פתיחת שני מושבים נוספים הוא מאפשר הסעה של עד שישה אנשים. הרעיון המרכזי הוא התאמה מתמשכת לרווחת היושבים: נסיעה עירונית, יציאה מחוץ לעיר, פעילויות משפחתיות, עבודה מהדרך או בילוי ספונטני. בנוסף, ניתן להכשיר את החלל כמקום שינה לשני אנשים, להפוך אותו לחדר הקרנה, או להשתמש בו כמקור אספקת חשמל.
סיטרואן בדרך שלה
לדברי מנכ"ל סיטרואן, קסאבייה שארדון, ה-ELO משתלב בתקופה של שינוי מהותי. "ELO הוא שלב נוסף בזמן יוצא דופן עבור סיטרואן, שבו אנו מחדשים את כל היצע הדגמים בתוך שנתיים ונכנסים לאליפות הפורמולה E", אמר. לדבריו, הקונספט מבטא את ערכי המותג, כולל יצירתיות, חשיבה נועזת ונגישות, לצד אחריות וסביבה שמעודדת רווחה. שארדון מדגיש כי ה-ELO נועד להרחיב את מסגרת החשיבה של סיטרואן לגבי תחבורה מודרנית, ולא רק לשמש הדגמה עיצובית.
סיטרואן אינה מפרטת בשלב זה אם מרכיביו של ELO יופיעו בדגמים סדרתיים, אך מציינת שהוא מיועד "לצפות את הצרכים של עולם משתנה". בכך, סיטרואן ממקמת את הדגם כנקודת מוצא לרעיונות שיכולים להשפיע על עיצוב, מודולריות ושימושיות בדורות הבאים של דגמי המותג, כפי שעשה למשל OLI עבור סיטרואן C3 ו-C5 החדשות.
כתבות אחרונות
-
מערכת אוטו, 01/01/2026 -
ניר בן טובים , 01/01/2026האוטובאן האמריקני? "ללא הגבלת מהירות - חיים ינצלו"
-
שרון ביידר, 01/01/2026סוד ההצלחה של סוזוקי: שמירת ערך
-
אלי שאולי, 01/01/2026טויוטה קורולה סדאן – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 31/12/2025האיש שחסך לכולנו מבוכה בתחנת הדלק, הלך לעולמו
-
יואל פלרמן, 31/12/2025תעשיית הרכב של סין – השלב הבא
-
ניר בן טובים , 31/12/2025גם כשיש מתיחות: גרמניה מעמיקה את קשרי הרכב עם טורקיה
-
ניר בן טובים , 31/12/2025הפקק הבא הוא בעמדת הטעינה
-
ניר בן טובים , 31/12/2025BYD בדרך להפוך ליצרנית הרכב החשמלי הגדולה בעולם