פרארי נגד המבקרים: "אם תראו אותה מקרוב, תבינו"

אחרי הביקורת הקשה נגד פרארי לוצ'ה החשמלית, הירידה בשוו המניה,  הנשיא מנסה לנטל את גלי המשמיצים ומבטיח שהיא כבר הפכה לסיפור הצלחה

ההשקה של פרארי לוצ'ה, המכונית החשמלית הראשונה בתולדות המותג, ממשיכה לעורר סערה באיטליה. ימים ספורים אחרי החשיפה הרשמית ברומא, מנכ"ל החברה בנדטו ויניה מגיב לראשונה באופן פומבי לביקורת, ועוקץ ישירות את המתנגדים.

"במהלך החיים התרגלתי לעשות את מה שאני אומר, לא את מה שאחרים אומרים לי", אמר ויניה במהלך אירוע Motor Valley Fest במודנה, במה שנתפס כתשובה ישירה לנשיא פרארי לשעבר לוקה די מוטנזמולו. כפי שדיווחנו השבוע, האחרון תקף מוקדם יותר את המכונית ואמר כי היה מעדיף "להוריד ממנה את סמל הסוס הצוהל". 

לדברי ויניה, מרבית המבקרים פשוט עדיין לא מבינים את המכונית. "אם לא רואים אותה מקרוב, אי אפשר להבין אותה", אמר, והוסיף כי לקוחות רבים דווקא מגיבים בהתלהבות. במראנלו אף טוענים כי כבר בימים הראשונים לפתיחת ההזמנות הועברו מקדמות מלקוחות חדשים וישנים.

צילום: יצרן

ארבעה מנועים, חמישה מושבים ו-1,050 כוחות סוס

פרארי לוצ'ה נחשפה עם נתונים שמתכתבים עם רכבי קצה חשמליים, אבל לא שגרתיים, גם ביחס לעולם רכבי העל. המכונית כוללת ארבעה מנועים חשמליים עצמאיים, אחד לכל גלגל, בהספק משולב של 1,050 כוחות סוס. הסוללה בקיבולת 122 קוט"ש פועלת במתח 800 וולט ומבטיחה טווח נסיעה מוצהר של 530 ק"מ.

בניגוד לפרארי המסורתיות, הלוצ'ה מגיעה בתצורת ארבע דלתות וחמישה מושבים. מערכת המתלים אקטיבית, ההיגוי פועל על כל ארבעת הגלגלים, ובפרארי אפילו פיתחו מערכת מיוחדת שמדמה רעידות וצלילים מכאניים כדי לשמר חלק מהחוויה המזוהה עם היצרן ההיסטורי. 

העיצוב, נקודת המחלוקת, הופקד בידי קולקטיב LoveFrom של המעצב הבריטי ג'וני אייב, מי שהיה אחראי במשך שנים לעיצוב מוצרי אפל. התוצאה עוררה לא מעט ויכוחים ברשת, בעיקר סביב תא הנוסעים המינימליסטי והקווים השמרנייים ביחס לפרארי קלאסית.

תג המחיר עומד על כ-550 אלף יורו לפני תוספות ומסים, והמסירות הראשונות צפויות להתחיל רק בסוף 2026.

צילום: יצרן

למבורגיני דווקא נסוגה

בזמן שפרארי דוחפת קדימה לעבר חשמל מלא, בלמבורגיני נשמע כרגע מסר שונה לחלוטין. מנכ"ל החברה סטפן וינקלמן אמר במהלך אותו אירוע כי למבורגיני לא מתכננת בשלב הזה להשיק מכונית חשמלית מלאה.

לדבריו, הירידה בביקוש לרכב חשמלי והתגובות של לקוחות המותג גרמו לחברה לבחור דווקא בפלאג-אין הייבריד עבור הדגם הבא שלה. "לכל מותג יש לקוחות משלו והחלטות משלו", אמר וינקלמן, אך הדגיש שגם עבור יצרניות כמו פרארי ולמבורגיני המעבר לעידן החשמלי מורכב בהרבה מאשר אצל יצרניות רגילות.


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.