בין חשמל לרטרו: הפרארי הראשונה בלי מנוע בעירה
לוצ’ה, הדגם החשמלי הראשון של פרארי, יוצג בהדרגה ומציע טכנולוגיה משולבת: הנעה חשמלית לצד תא נוסעים אנלוגי, עמוס כפתורים, מתגים ושעונים
פרארי פותחת פרק היסטורי חדש עם חשיפת שמה של המכונית החשמלית הראשונה בתולדותיה, לוצ’ה. לא “אלטריקה”, לא מספר שמרמז על ביצועים ולא מחווה לעבר מוטורי מפואר, אלא שם שמגיע מעולם אחר, “אור” או “הארה” באיטלקית. הבחירה בשם אינה מקרית, והיא משקפת את הניסיון של פרארי להציג את המעבר להנעה חשמלית לא כפשרה כפי שאולי עוד עלול להתברר, אלא כהתפתחות רעיונית.
החשיפה מתבצעת בשלבים. אחרי שבשנה שעברה הציגה החברה הצצה ראשונה לטכנולוגיה שתעמוד בבסיס הדגם, כעת נחשפים השם וגם קווים ראשונים לעיצוב תא הנוסעים. פרארי מדגישה שלוצ’ה אינה אמורה להרגיש סטרילית או דיגיטלית מדי, בניגוד לחשש שמלווה לא מעט חובבי מותגי על בעידן החשמלי.
חזרה למגע הפיזי
תא הנוסעים של לוצ’ה מציג גישה כמעט הפוכה לזו שמקובלת כיום בתעשייה. ההגה מעוצב במראה קלאסי יחסית, עם חישורים דקים ומרכז קטן, וסביבו מערכי כפתורים ומתגים מכניים. בצד שמאל של ההגה נמצאים פקדים לתאורה, בקרת שיוט ובחירת מצבי נהיגה, ובצד ימין שליטה בהספק, במגבים ובהגדרות המתלים.
מאחורי ההגה מותקן לוח מחוונים מלבני שמשלב שעונים אנלוגיים, מד סל”ד, מד מהירות ואפילו מד כוחות G, מחווה ברורה לעולמות הנהיגה הספורטיבית של פרארי, גם ללא מנוע בעירה.
בקונסולה המרכזית מוצב מסך שפונה לנהג, אך מתחתיו שורה של מתגי טוגל וכפתורים ייעודיים לשליטה מהירה במיזוג ובמערכות נוספות. בפינה העליונה של המסך שולב שעון אנלוגי, אלמנט שכמעט ונעלם מדגמים מודרניים. המנהרה המרכזית עצמה פשוטה למראה וכוללת מחזיקי כוסות, מתגי חלונות ומנוף קטן לבחירת כיוון הנסיעה, לצד כפתור לפתיחת תא המטען.
הקו העיצובי כולו שואב השראה משנות ה-80, אך משלב אותו עם תצוגות ומערכות עכשוויות. פרארי מציינת כי פילוסופיית העיצוב הזו צפויה לחלחל גם לדגמים עתידיים נוספים של המותג.
עוד פרטים בדרך
נכון לעכשיו, פרארי שומרת לעצמה את הפרטים הטכניים המלאים, כולל נתוני ביצועים, טווח נסיעה ומבנה המרכב. במראנלו מבטיחים כי בחודש מאי ייחשפו פרטים נוספים, כולל העיצוב החיצוני של לוצ’ה, שצפוי להשלים את התמונה של הפרארי החשמלית הראשונה.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 08/03/2026 -
מערכת אוטו, 08/03/2026הארי שואג – השוק עומד: מה עושה המלחמה לשוק הרכב?
-
אלי שאולי, 08/03/2026פותחים את עונה 2026 ב-F1 – מרצדס מנצחת
-
אלי שאולי, 08/03/2026מרצדס CLA חשמלית – מבחן דרכים
-
מערכת אוטו, 05/03/2026רכבי הסלבס: על מה נוהגת מגי טביב?
-
קינן כהן, 05/03/2026אתם מתמגנים, הם חוגגים: זינוק בגניבות רכב במלחמה
-
ניר בן טובים , 05/03/2026להקת פופ, מדינת נפט ושוק רכב בלי בנזין
-
אלי שאולי, 05/03/2026MG סייברסטר - מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 04/03/2026מהירות מופרזת: זה לא נגמר בשלילה - המדינה מוכרת לך את הרכב