פיאט פונטו תחזור? "חייבים אותה"

כפי שנאמר בתערוכת פריז האחרונה, פיאט שוקלת להחזיר את הפונטו לכבישים. המנכ"ל החדש כבר מסמן את המתחרה המרכזית

עקבו אחרינו בגוגל

שמונה שנים אחרי שנעלמה מפסי הייצור, פיאט פונטו עשויה לחזור לחיים. ארנו בלוני, המנכ"ל החדש של פיאט, אבארט ולנצ'יה, סבור שההחלטה להפסיק את ייצור הסופרמיני האיטלקית הותירה חלל משמעותי, ואפשרה למתחרות להשתלט על פלח שוק שהיה במשך שנים אחד ממקורות ההכנסה החשובים שלה.

"מותג כמו פיאט חייב להחזיק פונטו בהיצע שלו", אמר בלוני בריאיון לכלי התקשורת בצרפת במסגרת תערוכת הרכב בפריז. לדבריו, הפסקת הייצור של הפונטו השאירה את הזירה פתוחה לרנו קליאו, שהפכה לאחת המכוניות הפופולריות באירופה. "הגיע הזמן שנחזיר לעצמנו את השטח הזה", הוסיף.

הקשר

הפונטו המקורית הוצגה ב-1993 כמחליפתה של האונו, והפכה במהירות לאחד מעמודי התווך של פיאט באירופה. היא שווקה על רצף שלושה דורות, זכתה בתואר מכונית השנה באירופה ב-1995, ויוצרה ביותר מתשעה מיליון יחידות, כולל גרסת GT חמת מזג (בודדות ממנה נמכרו בישראל). הדור השלישי, שנחשף ב-2005 בשם גרנדה פונטו, היה האחרון בסדרה הזו, וייצורו הסתיים ב-2018 עם סך של כ-30 אלף יחידות, כמעט כולן באיטליה.

גניזת הפונטו הייתה חלק מהשינוי האסטרטגי שעברה פיאט, שהתמקדה בהמשך בדגמים שיש בהם זיקה לנוסטלגיה כמו 500, פנדה ובגרסאות פנאי שונות ופחות מוצלחות לדעת רבים. אלא שבזמן שפיאט נטשה מכונית האצ'בק מסורתית, רנו המשיכה לפתח את הקליאו, פיג'ו את ה-208 וטויוטה את היאריס.

בלוני סבור שהפסקת ייצור פורד פיאסטה והיעדר דור חדש לפולקסווגן פולו עם מנועי בעירה פנימית סימנו עבור פיאט חלון הזדמנות.

חדשות נוספות

גרנדה

אחת השאלות המרכזיות היא כיצד תשתלב פונטו חדשה לצד הגרנדה פנדה, שכבר משווקת באירופה ומתחרה באותה קטגוריית גודל. לפי הכיוון שמציג בלוני, הפונטו אמורה להיות מכונית האצ'בק סטנדרטית עם נוחות נסיעה טובה יותר ומחיר נגיש, בעוד הגרנדה פנדה תמשיך להציע מבנה גבה קמה ועיצוב הקרוב יותר לרכבי פנאי.

גם מבחינה עיצובית, פיאט לא מתכוונת בהכרח לדלות השראה מדפי ההיסטוריה. בניגוד לרנו, שהחזירה לחיים את דגמי 4 ו-5 בעיצוב המבוסס על הדורות המקוריים, בלוני אינו מעוניין בפונטו בסגנון רטרו. לדבריו, מכונית קומפקטית יכולה להתחדש מדור לדור מבלי להיות כבולה לעיצוב של קודמותיה.

אם התוכנית תתקדם, סביר שפיאט תיעזר בפלטפורמות ובמכלולים של קבוצת סטלנטיס כדי לצמצם את עלויות הפיתוח. אחת האפשרויות התיאורטיות היא שימוש בארכיטקטורה מודולארית שתתמוך במנועי בנזין, הנעות היברידיות וחשמליות.


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.