טסלה רודסטר: "הדגמה עד סוף 2025"
מאסק מחויב להראות את הרודסטר החדשה בקרוב, עם רמזים למערכות דחף מתוחכמות; בינתיים ללא מפרט סופי או לוח אספקה
טסלה מחדשת את הדיבור על הרודסטר החדשה עם הבטחה להדגמה “בלתי נשכחת” עד סוף 2025. מאסק רמז לשילוב “טכנולוגיות משוגעות” שמגיעות מעולמות האוויר והחלל, כולל חבילת דחפי גז קרים (“SpaceX package”) לצורך דחיפה רגעית ואולי אף ריחוף קצר.
לצד זאת, ממשיכים להופיע אותם יעדים פלואידים שהוצגו ב-2017: תאוצה שכעת, לדבריו אורכת פחות משנייה אחת בתרחיש ניסיוני, מהירות מרבית שעוברת 400 קמ״ש וטווח שיכול להגיע בקונספט ל-1000 ק״מ בסוללה עם קיבולת 200 קוט״ש. בטסלה אינם מפרסמים כרגע מפרט חתום או תאריך מסירה, והדגמה צפויה להתבצע באמצעות אב טיפוס.
למה זה מורכב כל כך
גם אם ההדגמה תתרחש, מעבר מטכנולוגיית דחפי גז לרכב סדרתי מלא הוא מסלול רווי מכשולים: רגולציה ובטיחות, ניהול אנרגיה וחום במהירויות גבוהות, בלמים וצמיגים שצריכים לעמוד בעומסי תאוצה משתנים, וכן משקל ומקום לאחסון מכלי לחץ. בפועל, סביר שהיכולות הקיצוניות כמו “ריחוף” יוגבלו להצגה קצרה בדגם טרום ייצור, בעוד גרסת כביש תתמקד בביצועים “מבוקרים” יותר: שלושה מנועים, הנעה כפולה, מצמדים אלקטרוניים לדיפרנציאלים ומערכות תיעול אוויר לצורך אחיזה ויציבות.
הרודסטר המקורית: נקודת הפתיחה
הרודסטר הראשונה של טסלה יוצרה בין 2008 ל-2012 ב-2,500 יחידות, אחת מהן יובאה לישראל לצרכי עסקים על ידי אדם פרטי (לא על ידי עידן עופר, שרק היה בעל מניות בטסלה), והייתה מבוססת על שלדת לוטוס. היא סימנה את תחילת הפרק החשמלי המודרני עם שימוש מוקדם ומקיף בתאי ליתיום יון, סוללה של 53 קוט״ש (ובהמשך חבילת 70 קוט״ש), טווח רשמי סביב 393 ק״מ ותאוצה של כ-4 שניות ל־100 קמ״ש בדגמי הבסיס.
מעבר לנתונים, היא הוכיחה שלמכונית חשמלית יש פוטנציאל ספורטיבי אמיתי, אך גם חשפה את מגבלות הטכנולוגיות דאז: ניהול חום תחת עומס, קצב טעינה מוגבל ועלויות ייצור גבוהות. הדור השני נבחן כעת מול הסטנדרטים החדשים של התעשייה: מפלטפורמות 800 וולט וטעינה אולטרה מהירה ועד תוכנה מתקדמת וניהולי אנרגיה יעילים יותר.
על פניו, הרודסטר הבאה תימדד פחות בהצהרות ויותר ביכולת לתרגם טריקים ניסיוניים למכונית כביש חוקית, בטוחה ושחוזרת על ההישג לא פעם אחת על במה חגיגית, אלא אלפי פעמים בידיים של לקוחות.
לדבריו של מאסק, בראיון לפודקאסט של ג'ו רוגן, "כשמחברים את כל מה שראינו עד היום בסרטי ג’יימס בונד, התוצאה תהיה פחות קיצונית ממה שטסלה בנתה כאן. זה עתיד להיות אירוע החשיפה הזכור ביותר של מוצר אי פעם” הוא אומר. כן ציין כי "המטרה היא שהאירוע יתממש לפני סוף השנה, אך צריך לוודא שכל המערכות פועלות כמו שצריך".
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 10/06/2026צ'נגן דיפאל S05 היברידי-נטען – המחיר החל מ-155,000 שקלים
-
ניר בן טובים , 10/06/2026"נהיה מספר 1 בעולם": היעד החדש של BYD
-
אלי שאולי, 10/06/2026ניסאן קשקאי E-פאוור החדש בארץ – המחיר החל מ-195,000 שקלים (190,000 שקלים בהשקה)
-
אלי שאולי, 10/06/2026סיטרואן C4 X המחודש - מבחן דרכים
-
אלי שאולי, 10/06/2026ב.מ.וו חטיבה M – גרסאות חדשות, הוזלות גדולות
-
ניר בן טובים , 09/06/2026אודי Q7 החדש נחשף רשמית
-
ניר בן טובים , 09/06/2026הפנטגון נגד BYD: "קשורה למאמץ הצבאי של סין"
-
ניר בן טובים , 09/06/2026"כמו שעברו מסוסים למכוניות": פולקסווגן סימנה את קיצו של הבנזין
-
ניר בן טובים , 09/06/2026המבוך/ סיטרואן נפרדה מהפיורטק. אבל גם מהדיזל