סקודה ראפיד 2021 חוות דעת
-
רקע כללי
מאז ימי הדור הקודם של הפאביה (2007-1999) לא הייתה לסקודה משפחתית קטנה (סופר-מיני סדאן). אותו מחסור בהיצע הדגמים הביא לעולם את הראפיד, במטרה למלא את החלל החסר בשורות היצרנית ולעזור לה לגדול ולצמוח בעיקר בשווקים המתפתחים בעולם.
הראפיד היא אחות תאומה לסיאט טולדו, העושה שימוש במכלולים מוכרים של קונצרן פולקסווגן.
את הגרסה הישראלית של הראפיד מניעים שני מנועי טורבו-בנזין (1.2 ל' ו-1.4 ל') ומנוע דיזל (1.6 ל') המוצעים עם תיבה רובוטית דו-מצמדית (7 היל') או ידנית (5 היל').
העיצוב החיצוני והפנימי ממשיכים את הקו הסולידי המוכר של סקודה, כאשר הנקודה הבולטת אצל הראפיד היא המרווח הפנימי ותא המטען המרשים בנפחו, עם 550 ליטר של קיבולת. בנובמבר 2014 הגיעה אלינו גרסת הספייסבק - גרסת האצ'בק עם רמת גימור גבוהה, תחילה עם מנוע 1.4 ל' טורבו.
ביולי 2015 הגיעו גרסאות 1.2 ל' טורבו (90 כ"ס) מוזלות, הן לספייסבק והן לראפיד - לצד שדרוג כלל רמות האבזור (מסך מגע "5 ומערכת עצור-סע). בדצמבר 2015 נוספה למבחר רמת הגימור "סקאוט" עם עיצוב דמוי-שטח.
-
עיצוב ונוכחות
המראה החיצוני לא מנפץ מוסכמות וממשיך את הקו הסולידי והמוכר של סקודה.
-
תא נוסעים ומטען
הקו הסולידי ממשיך גם בפנים - נקי וללא גימיקים מיותרים. מרחב הפנים מצוין, בדגש על המרווח במושב באחורי. איכות החומרים נמוכה, אך איכות ההרכבה עושה רושם טוב. תא המטען ענק עם נפח של 550 ליטר.
-
מנוע וביצועים
למנוע ה-1.4 ל' יכולת תנועה משכנעת ביותר. בתנועה פקוקה, תיבת ההילוכים עדיין מעט מציקה. תצרוכת הדלק טובה (13 ק"מ לליטר במבחן), אך לא חסכונית כמו הצהרות היצרנית.
-
נוחות והתנהגות
הראפיד איננה מהנוחות בקבוצה, במיוחד בנסיעות עירוניות. יחד עם תיבת הילוכים לא מעודנת במהירויות ובתמרוני זחילה ופקקים, מתקבלת חבילה עירונית בעייתית. כשהמהירות עולה העסק הופך נעים יותר.
-
תמורה למחיר
המחיר דומה למתחרות, אך קרוב מדי למשפחתית מן המניין.
-
סיכום
תת-משפחתית חזקה ומרווחת. תתאים למרבים בנסיעות בינעירוניות.