רכבי הסלבס – במה נוהגת יעל שלביה?
אחרי שבשבוע שעבר היה פה עומר אדם, קפצנו לבדוק במה נוסעת בת הזוג שלו לשעבר. למרות שהמכונית שלה שווה הרבה פחות כסף, אנחנו לגמרי בצד שלה עם הבחירה
כאשר הטרנד הנוכחי של מפורסמי המדינה הוא לעבור לקרוסאוברים ענקיים, משדרי עוצמה ונוטפי טוסטסטרון, יעל שלביה שוברת חזק מהעדר ובוחרת במכונית שהיא לא רק קטנה, אלא קטנה ששמה במרכז את כל מה שאנחנו אוהבים במכונית – זריזות, התנהגות כביש ואם אפשר שזה יהיה עטוף בסטייל מדליק, זה מעולה מבחינתנו.
שלביה, מתניידת במיני קופר S. הגרסה הספורטיבית של המיני, שנמצאת מעל הקופר ומתחת – JCW הקיצונית מדי. מכיוון שזו המכונית הראשונה שלה, אנחנו היינו הולכים אולי על הגרסה הבסיסית, אבל בואו, אנחנו אף פעם לא אומרים "לא" לעוד כמה סוסים וכיול ספורטיבי.
מתחת למכסה המנוע ומאחורי כונס האוויר, מנוע 2.0 ליטרים עם מגדש טורבו, עם 178 כ"ס ו-28.5 קג"מ. ההנעה קדמית והכוח עובר דרך תיבת הילוכים דו מצמדית עם 7 הילוכים. התאוצה ל-100 קמ"ש אורכת 6.6 שניות ועד 235 קמ"ש. נכון, אולי לא מספרים מסחררים בעידן של חשמליות עממיות עם 200 כ"ס ומעלה. אבל כאשר מחפשים מכונית עירונית קטנה, זריזה שנכנסת לכל חניה, היא לגמרי הבחירה הנכונה.
אם כי מבחינתנו, עם המתלים המוקשחים שלה, ההיגוי המהיר, בסיס הגלגלים הקצרצר – ברור שהמקום בו המיני קופר S באמת זורחת בו הוא בכבישים מפותלים.
-
הספק
178 כ"ס
-
תאוצה 0-100
6.8 שניות
-
מחיר
כ-270 אלף שקלים
בהשוואה לבחירה של בן הזוג לשעבר – עומר אדם – הנוהג בלנד רובר ריינג' רובר SV האימתני, המיני קופר S אולי מגיעה מאותה מדינה, אבל נמצאת בצד השני לגמרי של הספקטרום. לא רק במאפיינים הפיזיים, גם פערי המחיר בין שני הכלים אדירים. בעוד הריינג' SV נע באיזורי ה-2 עד 2.5 מיליון בהתאם לתוספות. המיני קופר S צנועה בהרבה, וכחדשה עלתה כ-270 אלף שקלים.
אבל כמו שכולם יודעים, כסף קונה המון דברים אבל לא טעם ולשלביה בהחלט יש טעם טוב, במכוניות. וכאשר השחקנית והדוגמנית עצמה העידה כי המיני היא "מכונית החלומות" שלה, מה עוד צריך?
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 21/01/2026 -
אלי שאולי, 21/01/2026סיטרואן C5 איירקרוס החדש בישראל – החל מ-180 אלף שקל
-
שרון ביידר, 21/01/2026קניתם רכב פנאי? כך הוא נראה במחירון אחרי שנתיים
-
ניר בן טובים , 21/01/2026מאזדה דוחה את החשמל
-
ניר בן טובים , 20/01/2026קיה נירו מתחדש
-
ניר בן טובים , 20/01/2026כך טויוטה שמרה על מעמדה כיצרנית הרכב הגדולה בעולם
-
ניר בן טובים , 20/01/2026המילטון מאשים: "העולם מפקיר את עזה"
-
ניר בן טובים , 20/01/2026בקרוב לא תוכלו לדעת איפה יש מצלמת מהירות?
-
שרון ביידר, 20/01/2026רואים פחות רכבים חדשים? הנתונים שמסבירים למה