אחרי הידיות: סין יוצאת נגד ההגה המיותר של טסלה
טיוטת תקן בטיחות חדשה עשויה לשים סוף להגהים בסגנון תעופתי, בטענה שהם מסכנים נהגים בזמן תאונה ופוגעים בשימוש היומיומי
סין ממשיכה להחמיר את כללי הבטיחות בתחום הרכב. אחרי צעדים קודמים נגד פתרונות עיצוב שנחשבו טרנדיים מדי, כמו ידיות דלת נשלפות, פורסמה טיוטת תקן חדשה שמציבה דרישות מחמירות למבנה ההגה. אם תאושר, התקינה תיכנס לתוקף בתחילת 2027 ותעניק ליצרנים תקופת הסתגלות לעיצוב מחדש של דגמים קיימים.
למרות שאין אזכור ישיר לטסלה, ברור שהמהלך מכוון בעיקר להגהים החתוכים המזוהים עם הדגמים החשמליים של החברה ועם לא מעט יצרנים סיניים שבחרו בעיצוב עתידני דומה.
לפי ההסבר של קובעי המדיניות, הגה עגול מעניק שטח מגע גדול יותר ויכולת ספיגת אנרגיה טובה יותר במקרה של תאונה. לעומת זאת, בהגה חתוך חסר החלק העליון שמיועד במקרים רבים לשמש אזור בלימה, מה שעלול לגרום לגוף הנהג להחליק קדימה ולפגוע במבנים קשיחים בתא הנוסעים.
בנוסף, התקן מתייחס גם לפריסת כרית האוויר. לפי הניתוח הסיני, המבנה המצומצם של הגה כזה עלול לגרום לפתיחה לא אחידה של הכרית ואף לחשוף את הנהג לחלקים קשיחים בזמן הפיצוץ.
המסמך החדש מחייב מבחני פגיעה בעשרה אזורים שונים על היקף ההגה. בפועל, מבנה של הגה מסוג 'יוק' מתקשה לעמוד בדרישות האלו, משום שחלק מנקודות הבדיקה פשוט אינן קיימות בו. כך, בלי לקבוע איסור מפורש, התקינה החדשה הופכת את השימוש בעיצוב הזה לכמעט בלתי אפשרי.
מעבר לבטיחות, בסין נאספו גם תלונות נהגים על שימוש יומיומי פחות נוח: קושי בתמרונים איטיים, בעיות בנהיגה ביד אחת ומגע לא רצוי במסכים בזמן סיבובים חדים. מה שמתאים למראה עתידני או למסלול מירוץ, כך מסתבר, פחות מתאים לנהיגה עירונית צפופה.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 15/02/2026 -
אלי שאולי, 15/02/2026אקספנג G9 המחודש בארץ: המחיר החל מ-260,000 שקלים
-
אוהד אלגוב, 15/02/2026ריינג' רובר איווק המחודש – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 15/02/2026החזרה המפתיעה של מנוע הדיזל
-
ניר בן טובים , 15/02/2026מרצדס AMG מקפלת את המנוע הצמחוני
-
מערכת אוטו, 12/02/2026רכבי הסלבס: במה נוסעת משפחת טרנטינו?
-
אלי שאולי, 12/02/2026צ'רי FX היברידי – מבחן דרכים
-
שרון ביידר, 12/02/2026הוזלה בדגם החדש? הרכב שלכם כבר נפגע
-
ניר בן טובים , 11/02/2026אחרי פרשת התקלות: סטלנטיס מחליפה מנוע