פרארי בדרך להתרסקות היקרה בהיסטוריה?
פרארי שוקלת לשלוח את הדגם החשמלי החדש שלה, לוצ'ה, למבחני הריסוק של Euro NCAP
פרארי עשויה לבצע בקרוב מהלך חסר תקדים מבחינתה: לשלוח את הדגם החשמלי החדש שלה, "לוצ'ה", למבחני הריסוק של Euro NCAP. אם זה אכן יקרה, זו תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה יצרנית העל האיטלקית משתתפת באופן רשמי בסדרת מבחני הריסוק האירופית.
על פי דיווחים בכלי התקשורת בצרפת, המידע התפרסם במהלך תדרוך טכני שערכה פרארי סביב השקת הדגם החדש, אך החברה עצמה טרם אישרה רשמית את הנושא.
המשמעות הכלכלית תהיה דרמטית, אפילו בקנה המידה של פרארי. מבחן מלא של Euro NCAP דורש בדרך כלל הקצאת ארבע מכוניות לצורך סדרת הפגיעות והבדיקות השונות במכון. במקרה של "לוצ'ה", שמחירה מוערך ב-550 אלף יורו לפני מסים, מדובר בהשמדה של מכוניות בשווי מצטבר שמתקרב ל-2 מיליון יורו.
עד היום פרארי אמנם ביצעה מבחני ריסוק פנימיים כחלק מתהליכי הפיתוח שלה, אך מעולם לא השתתפה באופן רשמי במבחני Euro NCAP. לפי התקנות, היצרניות אינן מחויבות לעשות זאת, ובדרך כלל מותגי יוקרה בעלי ייצור מוגבל מעדיפים לוותר על העלות הגבוהה ועל החשיפה.
אלא שה"לוצ'ה" אמורה להיות שונה מאוד מהפרארי הקלאסיות. מדובר בדגם חשמלי עם עם מאפיינים משפחתיים, כזה שאמור לפנות גם ללקוחות שלא בהכרח מחפשים מכונית מסלול קיצונית. מבחינת פרארי, ציון בטיחות גבוה עשוי להפוך לכלי אסטרטגי מול קהל חדש, קל וחומר לאחר הביקורת הארסית שהיא ספגה על רקע ההשקה.
יקר יותר מהמבחן עצמו
באופן אירוני, אם פרארי תיענה למבחני הריסוק, זו עשויה להיות הפעם הראשונה שבה המכונית שנבחנת יקרה יותר מעלות מבחן הריסוק כולו. לפי הערכות באירופה, מבחן Euro NCAP מלא עולה כיום סביב 600 אלף אירו, פחות ממחירה של "לוצ'ה" אחת אחרי מסים, תוספות וכדומה.
בפרארי מבינים ככל הנראה שלקוחות של רכב חשמלי יתעניינו הרבה יותר בבטיחות מאשר רוכשי דגמים כמו F80 בגלל הסוללות והמורכבות. מצד שני, גם רכב הפנאי פרארי פרוסוואנגה על 4-המושבים שבו, לא נשלח עד היום למבחני הריסוק באירופה, כך שבשלב הזה טרם ידוע האם מדובר בהחלטה סופית, או בעיקר במהלך תדמיתי שנבחן מאחורי הקלעים.
עוד באותו נושא
פרארי החשמלית הראשונה נחשפת
הסינים יקנו את מזראטי?
פרארי נגד המבקרים: "אם תראו אותה מקרוב, תבינו"
כתבות אחרונות
-
מערכת אוטו, 25/10/2026ג'נרל מוטורס רוצה שהמכונית תנהג לבד כבר ב-2028
-
ניר בן טובים , 25/10/2026מרצדס C קלאס החדשה בישראל: החל ב-379,900 שקלים
-
יואב פולס, 25/10/2026יונדאי טוסון – מבחן דרכים (היברידי)
-
ניר בן טובים , 25/10/2026צ'רי פונה לעכברי השטח: הכירו את טיגו X7
-
יואב פולס, 25/10/2026אומודה 4 – מהדורה משופרת
-
שרון ביידר, 25/10/2026עתידות: ייתכן ורכב חשמלי יעבור בעתיד צילום רנטגן אחרי תאונה
-
ניר בן טובים , 22/10/2026צ'רי תצליח לפרוץ את החומה האמריקנית?
-
מערכת אוטו, 22/10/2026רכבי הסלבס: רכב המנהלים היוקרתי של רום שמיר
-
רוני נאק, 22/10/2026טויוטה היילקס החדש – מבחן דרכים (סהרה)