מיהו יצרן הרכב האמין ביותר בישראל?
רואים כוכבים: סובארו נבחרה למותג הרכב האמין ביותר, בדירוג ארגון הצרכנות קונסיומר ריפורט. טויוטה ולקסוס במקומות השני והשלישי. מתוך העשירייה הראשונה, רק שניים אינם יצרני רכב מהמזרח
אחרי שנים של דומיננטיות בראש הטבלה, מחליפות טויוטה ולקסוס מקומות עם סובארו בדירוג המותגים האמינים ביותר של הקונסיומר ריפורט. שבעת הדגמים שנבדקו, בהם הסובארו פורסטר, האימפרזה, הקרוסטרק, אאוטבק ואחרים רשמו ציוני אמינות גבוהים מהמומצע עד גבוהים במיוחד. למעשה, רק דגם אחד של היצרנית קיבל ציון נמוך מהממוצע בתעשייה – הסולטרה – שהוא למעשה לא דגם של סובארו ממש, אלא גרסה שלה לטויוטה bZ4X.
הסקר, שמתבסס על ניתוח של יותר מ-300 אלף כלי רכב בין השנים 2000 ל-2025 מורכב משקלול דיווחי בעלי המכוניות עצמם על 20 סעיפים שונים; מנועים, תיבות הילוכים, מערכות בלימה, אלקטרוניקה, סוללות חשמליות ועוד. ההסבר המרכזי, לטענת עורכי הסקר הוא ההתבססות של סובארו על מגוון מצומצם יחסית של מכלולים וותיקים, פשוטים יחסית ומוכחים אבל אלו משובצים בכמעט כל הדגמים שלה.
צמוד לסובארו שקיבלה ניקוד אמינות צפויה של 68, נמצאות לקסוס וטויוטה עם ניקוד של 65 ו-62. על פי האמור במחקר, הירידה של טויוטה בדירוג נובעת מציונים נמוכים מבעבר שקיבלו הטאקומה והטונדרה (שני טנדרים שאינם משווקים בישראל) וה- bZ4X החשמלית. גם המקומות הרביעי והחמישי נמצאים בידיים יפניות עם שני מותגים שכמו טויוטה ולקסוס מגיעים מאותו בית הונדה (59 נקודות) ומותג היוקרה שלה אקיורה (55 נקודות). בהמשך העשירייה הראשונה יש את מאזדה (55) ואז שתי נציגות אירופיות יחידות בצמרת – אודי וב.מ.וו (54 ו-53 נקודות בהתאמה). סוגרות את הרשימה צמד הקוריאניות קיה ויונדאי, הראשונה עם 51 והשנייה עם 50 נקודות.
בחלוקה למותגים על פי מוצא, אז היצרניות מהמזרח כאמור נמצאות בראש עם ממוצע אמינות כללי של 57 נקודות, האירופים עם 48 נקודות בממוצע ואילו המותגים האמריקנים נמצאים בתחתית הדירוג, כולל פורד עם 44 נקודות, שברולט עם 37 נקודות, טסלה עם 36 נקודות, ג'יפ ו-GMC עם 33 נקודות וסוגרות את הרשימה בתחתית קאדילק וריוויאן (27 ו-14 נקודות). יוצאת דופן לחיוב היא ביואיק, שנמצאת במקום ה-11.
ההתרחבות של היצע מערכות הנעה חלופיות, אפשר גם זווית הסתכלות רחבה על התעשייה. שכן הסקר גם מנתח את שכיחות התקלות בין סוגי ההנעה של המכוניות. שם עולה כי מנועי הבנזין על אף מורכבותם ממשיכים להציג יציבות באמינות שלהם, בעוד כלי רכב חשמליים למרות וויתור על שלל מכלולי המעטפת להנעה מתקשים להציג אמינות מופתית. ועל שני אלו מתעלים כלי רכב עם הנעת פלאג אין בשכיחות התקלות.
או במספרים: כלי רכב חשמליים רשמו 42% יותר תקלות מאשר רכבי בנזין ורכבי פלאג אין רשמו 70% יותר תקלות. "זו טכנולוגיה שמספקת יתרונות שימושיים, אבל עדיין רחוקה מהאמינות של דגמי הבעירה הפנימית" אומר ג'ייק פישר, מנהל הבדיקות הראשי של המגזין.
אבל מה קורה עם ההנעה ההיברידית, ובכן, היא דווקא מצטיינת. יונדאי אלנטרה, טויוטה ראב4, טויוטה קורולה ולקסוס NX כולן דורגו בצמרת המכוניות האמינות ל-2025. אם כי לא כל ההיברידיות צבועות בירוק, פורד F-150 בגרסה ההיברידית שלו, נמצא כפחות אמין אפילו ממנוע הבנזין.
ואם לחזור לאמירה של הקונסיומר ריפורט אודות עמידות המכלולים הוותיקים והמוכחים, זו גם רוח ההמלצה שלהם בסיכום הסקר – לא לרוץ לקנות את המכוניות החדשות ביותר שמגיעות לשוק, ולהמתין כשנתיים לפני שרוכשים את הדגם האחרון שיצא. בתקופה זו, לדבריהם עורכות היצרניות שורת שיפורים לבעיות הראשוניות שהתגלו במכוניות. כדוגמה ניתן להביא דגמים כמו פורד ברונקו, פורד אקספלורר וג'נסיס GV80 שעל פי הסקר שיפרו את ציון ממוצע האמינות שלהם לאורך שנות השיווק שלהם.
| המותגים האמינים ביותר – הדירוג המלא |
|---|
|
כתבות אחרונות
-
מערכת אוטו, 22/01/2026 -
ניר בן טובים , 22/01/2026יונדאי איוניק 3 בדרך
-
אלי שאולי, 22/01/2026אודי RS3 המחודשת – מבחן דרכים
-
ניצן רז, 22/01/2026אוטו ארוך־טווח: קיה EV9 'GT ליין' (דוח מס' 4)
-
ניר בן טובים , 22/01/2026מרצדס S קלאס מתחדשת: הצצה ראשונה
-
ניר בן טובים , 21/01/2026וולוו EX60 נחשף: עד 810 ק״מ וטעינה של פחות מ-20 דקות
-
ניר בן טובים , 21/01/2026אייר פראנס: רנו תייצר רחפני תקיפה לצבא צרפת
-
ניר בן טובים , 21/01/2026לאן נעלמה האיכות? חיי המדף הקצרים של הרכב המודרני
-
אלי שאולי, 21/01/2026סיטרואן C5 איירקרוס החדש בישראל – החל מ-180 אלף שקל