תמרור אזהרה לפורשה בסין
צניחה במכירות, הפסדים של יותר ממיליארד דולר ותחרות אגרסיבית מצד מותגים מקומיים מאלצים את יצרנית היוקרה לצמצם תשתיות, לסגור סוכנויות ולחשב מסלול מחדש
שנת 2025 מסתמנת כשנה הקשה ביותר של פורשה בשוק הסיני בעשור האחרון. אחרי שנים שבהן סין הייתה מנוע צמיחה מרכזי למותג היוקרה הגרמני, הנתונים האחרונים מצביעים על היפוך מגמה; ירידה חדה במכירות, שחיקה ברווחיות והתחזקות דרמטית של יצרנים מקומיים הובילו את פורשה לשורה של החלטות כואבות, ובראשן צמצום רשת הטעינה והקטנת פריסת הסוכנויות במדינה.
בתשעת החודשים הראשונים של 2025 רשמה פורשה ירידה של יותר מ-25 אחוז במכירות בסין, המשך למגמת היחלשות שהחלה כבר קודם. השוק המקומי, שבעבר נשלט על ידי מותגים אירופיים וגרמניים בפרט, הפך לזירה צפופה ואגרסיבית.
יצרנים סינים מציעים רכבים חשמליים והיברידיים, עם התאמה מקומית עמוקה ומחירים נמוכים משמעותית, לעיתים תוך מלחמת מחירים גלויה. דגמים כמו טייקן ומקאן החשמליים מתקשים לבדל את עצמם בסביבה שבה הטכנולוגיה כבר אינה יתרון חד צדדי שלהם, והיוקרה, כפי שכתבנו, מאבדת מכוחה כגורם מכריע.
פחות עמדות טעינה, פחות סוכנויות
על רקע הנתונים, פורשה סין החלה בצמצום רשת עמדות הטעינה שבבעלותה, כ-200 תחנות שפעלו ברחבי המדינה. רבות מהעמדות מוקמו באתרים יוקרתיים כמו מלונות, מתחמי מגורים, קניונים ואתרי נופש, אך גם פריסה סלקטיבית לא הצליחה לייצר יתרון תחרותי. במקביל, רשת הטעינה המשותפת של פורשה עם מפעילים חיצוניים, כ-400 עמדות ב-53 ערים, תישאר פעילה בשלב זה. מהלך חריף עוד יותר נוגע לרשת הסוכנויות: מספר אולמות התצוגה צפוי להצטמצם בכמעט 50 אחוז ל-80 בלבד, לאחר שברבעון השלישי לבדו רשמה פורשה הפסדים של יותר ממיליארד דולר, שמחקו כמעט את כל הרווחים שנצברו מתחילת השנה.
נסיגה חלקית, לא נטישה
למרות הקיצוצים, בפורשה מדגישים כי אין מדובר בנטישה של השוק הסיני אלא בהתאמת אסטרטגיה למציאות חדשה. בנובמבר האחרון חנכה החברה מרכז מחקר ופיתוח חדש בהונגצ’יאו שבשנגחאי, הראשון של פורשה מחוץ לגרמניה. המרכז יתמקד בפיתוח מערכות מולטימדיה ייעודיות לשוק הסיני, שצפויות להגיע לדגמים סדרתיים במהלך 2026. עם זאת, ייצור הדגמים ימשיך להתבצע בגרמניה והם ייוצאו לסין, החלטה שמדגישה את הזהירות של פורשה בשוק שבו, לפי הנהלת קבוצת פולקסווגן, שוק רכבי היוקרה הצטמצם בעשרות אחוזים בשנים האחרונות.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 24/12/2025 -
ניר בן טובים , 24/12/2025המבוך / המסמר האחרון בסטיישן של וולוו
-
אלי שאולי, 24/12/2025מקסוס e-דליבר 5 בגרסת קומבי – המחיר החל מ-205,000 שקלים
-
ניר בן טובים , 24/12/2025"רכב עולה כאן 2000 שקל": כך נראית התופעה ברשת הפלסטינית
-
ניר בן טובים , 24/12/2025תמרור אזהרה לפורשה בסין
-
ניר בן טובים , 24/12/2025שוב זו קורולה: 205 קמ״ש בכביש בגין בירושלים
-
אלי שאולי, 23/12/2025MG S6 בישראל – המחיר החל מ-178,888 שקלים
-
אלי שאולי, 23/12/2025MG S5 בארץ – המחיר החל מ-148,888 שקלים
-
אלי שאולי, 23/12/2025דיפאל S05 - מבחן דרכים