סובארו: החל ייצור ה-E-אאוטבק
רכב פנאי חשמלי עם הנעה כפולה, 380 כ״ס וסוללה גדולה: הדגם החשמלי הראשון שמוגדר 100% סובארו יוצא מפס הייצור ביפן
סובארו עשתה צעד משמעותי בדרך לחשמול. בפברואר 2026 החל הייצור הסדרתי של רכב הפנאי החשמלי Trailseeker, שיימכר באירופה בשם E-אאוטבק. הייצור מתבצע במפעל גונמה ביפן, לאחר שדרוגים שנמשכו מאז קיץ 2025, וזהו הדגם החשמלי הראשון של המותג שמיוצר במפעל סובארו עצמאי - ולא בקו ייצור של שותפה חיצונית.
עד היום, הדגם החשמלי היחיד של סובארו היה סולטרה, שפותח ויוצר יחד עם טויוטה (bZ4X) ומיוצר במפעל טויוטה. ה-E-אאוטבק שונה: הוא מיוצר בגונמה, אותו מפעל שבו נבנים גם דגמים כמו קרוסטרק, אימפרזה, WRX, לבורג (שנמכר בעבר בישראל) וגם טויוטה GR86. סובארו מדגישה כי באותו קו ייצור מורכבים במקביל רכבים חשמליים, היברידיים ובעלי מנועי בנזין, מה שמרמז על גישה יחסית זהירה - ולא מעבר חד לחשמל.
ה-E-אאוטבק מצויד בסוללת LFP בקיבולת 74.7 קוט״ש ושני מנועים חשמליים, אחד לכל סרן, לטובת הנעה כפולה קבועה, מאפיין מסורתי של סובארו. ההספק המשולב עומד על כ-380 כ״ס, התאוצה ל-100 קמ״ש אורכת כ-4.5 שניות, וטווח הנסיעה המוצהר עולה על 418 ק״מ. הדגם גדול משמעותית מסולטרה ומיועד להיות מקביל חשמלי לאאוטבק.
דגם גלובלי
בסובארו מציינים כי ה-E-אאוטבק מיועד לשיווק גלובלי, כולל אירופה וארצות הברית, עם הגעה ראשונה לשווקים כבר בחודשים הקרובים. זהו הראשון מתוך ארבעה דגמים חשמליים שסובארו מתכננת להשיק עד 2030. דגם נוסף שכבר אושר הוא Uncharted, גרסה "סובארואית" לדגמים כמו טויוטה C-HR.
המהלך מגיע על רקע ירידה בנתוני הייצור והמכירות של סובארו ב-2025, עם כ-32 אלף מסירות פחות לעומת השנה הקודמת. הצלחת הפורסטר ביפן צמצמה חלקית את הפגיעה, אך בחברה מודעים לשחיקה במעמד הגלובלי ועל אף השמרנות של סובארו, הם מקדישים לחשמל מרחב אסטרטגי בשנים הקרובות.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 01/11/2026מעוז אלמגור ינהל את חטיבת הרכב של דלהום
-
ניר בן טובים , 01/11/2026פולקסווגן עוצרת את הגולף החשמלית
-
ניר בן טובים , 01/11/2026BYD דולפין סרף המחודשת בישראל
-
יואב פולס, 01/11/2026אומודה 4 – הגרסה החשמלית
-
ניר בן טובים , 01/11/2026תוכנית החילוץ של JAC יוצאת לדרך בישראל
-
אלי שאולי, 01/11/2026ג'ילי מונג'ארו – התרשמות בקצרה
-
מערכת אוטו, 29/10/2026על מה נוהג השחקן והפרזטור ישראל אטיאס
-
ניר בן טובים , 29/10/2026רוצו לתחנה: מחיר הדלק יורד זמנית
-
ניר בן טובים , 29/10/2026האם הגיע הזמן להיפרד מהדיזל הפרטי?