טויוטה גילתה שגם הלקוחות שלה רוצים חשמל

אחרי שנים שבהן נחשבה לאחת היצרניות הזהירות בתחום, המכירות החשמליות של טויוטה זינקו באירופה בשיעור חד. התחלה של שינוי?

כמי שהתוותה את הדרך למכונית ההיברידית של ימינו, טויוטה לא מיהרה להצטרף למרוץ החשמלי. בזמן שיצרניות אחרות הכריזו על ריכוז מאמצים במישור זה בלבד, היצרנית היפנית המשיכה להתעקש על שילוב בין הנעה היברידית, פלאג-אין, מימן ומכוניות חשמליות, או אסטרטגיה "רב מערכתית".

הנתונים מאירופה מראים שהגישה הזו לא נעלמה, אבל בתוכה מתחיל להתרחש שינוי. במחצית הראשונה של 2026 מסרה טויוטה באירופה 62,412 מכוניות חשמליות, עלייה של 125% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

מדובר בקצב צמיחה גבוה בהרבה מזה של כלל פעילות המותג. מכירות טויוטה באירופה הסתכמו בתקופה זו ב-592,463 מכוניות, עלייה של 0.2% בלבד. כלומר, מספר המכוניות הכולל כמעט לא צמח, אבל החלוקה מספרת משהו אחר.

אחת מכל עשר טויוטות היא חשמלית

המכוניות החשמליות היו אחראיות ל-10.5% ממכירות טויוטה באירופה במחצית הראשונה של השנה, לעומת 4.7% בלבד בתקופה המקבילה ב-2025. בפועל, אחת מכל עשר מכוניות שמכר המותג באזור הייתה חשמלית לחלוטין.

הדגם החשמלי הנמכר ביותר של טויוטה נותר bZ4X, שממנו נמסרו 20,145 יחידות. אלא שהפעם הוא כבר אינו נדרש לשאת לבדו את הפעילות החשמלית של היצרנית.

טויוטה C-HR+ החשמלי, שהושק לאחרונה, גם בישראל, הגיע ל-17,316 מסירות בתוך שישה חודשים. אורבן קרוזר החשמלי הוסיף 9,041 יחידות, ואילו bZ4X טורינג, הגרסה הגדולה והמשפחתית יותר, החל את דרכו עם 3,142 מסירות.

צילום: יצרן

ההיברידיות עדיין שולטות

למרות הגידול בנתונים, טויוטה לא פועלת במישור חד ממדי. הדגמים ההיברידיים ממשיכים להחזיק ברוב הגדול של המכירות, ובראשם יאריס קרוס עם 107,251 מסירות ויאריס עם 86,821 מסירות.

בסך הכל, 86% ממכירות טויוטה באירופה במחצית הראשונה של 2026 היו של כלי רכב בעלי הנעה מחושמלת, כולל היברידיות, פלאג-אין וחשמליות. כאשר מצרפים גם את לקסוס, השיעור עולה ל-87%.

מה שאפשר להסיק מכך, הוא שכאשר יש לה נבחרת חשמלית גדולה יותר, גם הלקוחות מגיבים. לכך מצטרף גם הלחץ של המחוקקים באירופה, המחייב את היצרניות להגדיל את חלקם של כלי רכב שאינם מזהמים בזמן נסיעה.

קצב הצמיחה הזה כנראה מאותת לקברניטים שאפשר להרפות מעט מהגישה השמרנית, ואולי לפתוח אופקים נוספים. אחרי שנים שבהן עמדה בצד והזהירה מפני דהירה בקלות דעת לחשמל היא מתחילה לצמצם פערים.

צילום: עזרא רפאל


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.