טויוטה ו-PSA מרחיבות שיתוף פעולה

מעודדים מהצלחתם מהשת"פ ליצירת מכונית עירונית קטנה. טויוטה ופיג'ו-סיטרואן מודיעות על חתימת הסכם לשיווק מכונית מסחרית קטנה

פס ייצור במפעל פיג'ו
שיתוף הפעולה בין יצרנית הרכב היפנית טויוטה וקונצרן פיג'ו-סיטרואן (PSA) מתרחב. היום (ב'), מודיעות היצרניות על חתימת הסכם שיתוף פעולה בשיווק, ובהמשך גם בפיתוח של מכוניות מסחריות קטנות.
 
בשלב הראשון, החל מאמצע 2013, תקבל טויוטה מהקונצרן הצרפתי מכוניות מסחריות קלות (סיטרואן ברלינגו), שיענדו את תגי היצרנית היפנית וישווקו בעיקר באירופה. בשלב השני יחברו היצרניות בפיתוח הדור הבא של מכוניות מסחריות, כאשר טויוטה תיקח חלק בעלויות הפיתוח, והמכוניות ייוצרו על ידי פיג'ו-סיטרואן. עוד מסיפות החברות כי הן צופות כי שיתוף הפעולה יהיה ארוך טווח ויימשך מעבר לשנת 2020.

זה המקום להזכיר כי שיתוף הפעולה הנ"ל, מגיע לאחר הצלחת שיתוף הפעולה הקודם של היצרנית היפנית והקונצרן הצרפתי, בפיתוח ושיווק מכוניות עירוניות זולות; טויוטה אייגו, פיג'ו 107 וסיטרואן C1.

Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.