אירופה סוגרת את הדלת לסיניות ההיברידיות
אחרי המכסים על החשמליות מסין, האיחוד האירופי פועל להגביל גם את יבוא ההיברידיות והפלאג-אין. המהלך עשוי להשפיע על מיליוני מכוניות, ואולי גם על המחירים בישראל
האיחוד האירופי וסין הגיעו להבנות ראשוניות שעשויות לצמצם ביותר ממחצית את יצוא המכוניות ההיברידיות וההיברידיות-נטענות מסין לאירופה בארבע השנים הקרובות, ביחס לתחזיות היבוא הנוכחיות. ההבנות הושגו בסוף השבוע בבייג'ינג, לאחר דיונים בין נציגי שני הצדדים, אך מנגנון ההגבלות עדיין לא פורסם.
המהלך מגיע כשנתיים לאחר שהאיחוד הטיל מכסים נוספים על מכוניות חשמליות המיוצרות בסין, בטענה שהסובסידיות הממשלתיות מעניקות ליצרניות הסיניות יתרון תחרותי לא הוגן. אלא שהמכסים לא חלו על מכוניות היברידיות ופלאג-אין, והיצרניות הסיניות ניצלו את ההזדמנות כדי להגדיל את פעילותן באירופה.
לפי הנתונים שפורסמו במסגרת הדיונים, יבוא מכוניות הפלאג-אין לאיחוד גדל ב-86% מתחילת השנה ועד ספטמבר, ויותר ממחצית מהמכוניות בקטגוריה המיובאות לאירופה מגיעות כיום מסין. מבחינת היצרניות האירופיות, שמתמודדות ממילא עם ירידה ברווחיות ועלויות ייצור מאמירות, סגירת מפעלים ופיטורים, מדובר באיום נוסף על נתח השוק שלהן.
ומה המשמעות לישראל?
הגבלות על יצוא מכוניות סיניות לאירופה עשויות להשפיע גם על השוק הישראלי. אם יצרניות כמו BYD, צ'רי, ג'אקו ו-MG יתקשו לחזק את המכירות מעבר לים, הן עשויות להפנות חלק מהמלאים לשווקים אחרים, ובהם ישראל. תרחיש כזה יכול להגדיל את היצע הדגמים ולהגביר את התחרות, ואולי גם להוביל להורדת מחירים.
עם זאת, מדובר עדיין בתאוריה ולא באסטרטגיה שהיצרניות הודיעו עליו. לפי דברים שנאמרו לסוכנות הידיעות רוירס, ההשפעה בפועל תהיה תלויה בפרטי ההסכם ובאופן שבו יחולקו מכסות היצוא, אם ייקבעו כאלה.
מה שכבר מסתמן הוא שהמאבק האירופי ברכב הסיני אינו מוגבל עוד לחשמליות, אלא ממש משחיז ציפורניים כדי לתקוף את דגמי הפלאג-אין שהפכו בשנה האחרונה למנוע צמיחה מרכזי של היצרניות מסין.
חדשות נוספות
המבוך / קניתם רכב חדש. מי יטפל בו אם היבואן יקרוס?
כמעט 40 אלף נהגים קבעו: מי הכי אמינה?
קיה מכינה ספורטאז' חדש
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 11/10/2026ג'ילי מבטיחה טעינה חינם, עם כוכבית
-
ניר בן טובים , 11/10/2026סין יוצאת נגד הגימיקים במכוניות?
-
ניר בן טובים , 11/10/2026המנוע הוקטן, גם המחיר: ג'יפ גרנד צ'ירוקי חוזר לישראל
-
אלי שאולי, 11/10/2026סקודה אלרוק – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 11/10/2026פולקסווגן נפרדת מה-ID.4: הכירו את הטיגואן החשמלי
-
ניר בן טובים , 08/10/2026ב.מ.וו iX4 החדש הוצג. בדרך לישראל
-
מערכת אוטו, 08/10/2026השף תומר "תומס" פיטוסי בחר בטנדר יוקרה שמאפשר לו לבשל בשטח
-
קינן כהן, 08/10/2026אומודה 7 היברידי-נטען – חודש בחיים
-
ניר בן טובים , 08/10/2026המבוך / קניתם רכב חדש. מי יטפל בו אם היבואן יקרוס?