סיאט דוחה את המעבר לחשמל - לפחות עד 2029
המותג הספרדי של פולקסווגן מעדיף להתמקד בהיברידיות עד שהחשמל יהפוך לכדאי באמת
סיאט הודיעה כי לא תשיק רכב חשמלי מלא לפני שנת 2029. ההחלטה נובעת מעלויות הייצור הגבוהות של סוללות, מירידה בביקוש לדגמים חשמליים יקרים, ומהצורך לשמור על מעמדה כמותג נגיש בתוך קבוצת פולקסווגן. לדבריה, בשלב זה הטכנולוגיה עדיין אינה מאפשרת להציע רכב חשמלי במחיר שמתאים לקהל שלה , המורכב ברובו צעירים ומשפחות בתקציב מוגבל.
עד אז, סיאט תתמקד בהרחבת קו הדגמים ההיברידיים. דגמי איביזה וארונה צפויים לקבל גרסאות היברידיות מתונות עד 2027, והלאון תצויד במערכת היברידית מלאה עד סוף 2028. רק לאחר מכן, בסביבות 2029, תוצג גרסה חשמלית ראשונה, ככל הנראה על בסיס פלטפורמה משותפת עם יתר מותגי הקבוצה.
בסיאט מודים שהמעבר לחשמל הוא מהלך בלתי נמנע, אך כזה שחייב להתבצע כאשר השוק בשל לכך. לדברי בכירים בחברה, "הצרכנים פחות מוכנים כיום לשלם תוספת מחיר על רכב חשמלי, במיוחד בשווקים דרומיים כמו ספרד ופורטוגל". המשמעות היא שהמותג אינו רואה הצדקה כלכלית להשקה מוקדמת, ומעדיף לחכות לירידת מחירי הסוללות ולתמריצים חדשים מצד האיחוד האירופי.
הגישה הזהירה של סיאט אינה ייחודית. בשנים האחרונות גם מותגים כמו סקודה ופיג׳ו בחרו להאט את קצב החשמול ולהשקיע במקביל בפיתוח דגמים היברידיים, בעיקר כדי להישאר תחרותיים בשוק שבו רכב חשמלי מלא עדיין יקר משמעותית מהחלופות. במקרה של סיאט, מדובר בהחלטה אסטרטגית שמטרתה להבטיח שהמותג לא יאבד את יתרון המחיר שעליו נבנה מלכתחילה.
עבור השוק הישראלי, אין הכרזות דרמטיות: מי שמחפש רכב חשמלי חדש של סיאט ייאלץ להמתין עוד כמה שנים טובות. בינתיים, ההיצע יתבסס על גרסאות היברידיות או נטענות, בעיקר בדגמים הפופולריים של המותג. בתוך שוק מקומי שבו הרכב החשמלי נהפך לסמל סטטוס וגם למוקד מיסוי משתנה, סיאט בוחרת בדרך שמרנית אך ריאלית בהתחשב בשינויים בקופרה בין היתר, שמציבה את הכדאיות מעל התדמית.
כתבות אחרונות
-
מערכת אוטו, 05/02/2026 -
ניר בן טובים , 05/02/2026המנוע הכושל של פיג'ו-סיטרואן גויס לקמפיין BYD - ונבלם
-
שרון ביידר, 05/02/2026לא טויוטה ולא יונדאי: זה הרכב הנמכר בישראל
-
ניר בן טובים , 05/02/2026"אין קונים”: הגנבים לא רוצים רכב חשמלי
-
אלי שאולי, 05/02/2026סיטרואן C5 איירקרוס החדש - מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 04/02/2026אודי מחזירה את השם A2 - והפעם כרכב חשמלי קומפקטי
-
אלי שאולי, 04/02/2026יונדאי איוניק 5 – החל מ-215,000 שקלים
-
שרון ביידר, 04/02/2026הדולר נחלש - ירידת מחיר גדולה בלקסוס המיוחד
-
ניר בן טובים , 04/02/2026טויוטה: כך ייראה מבפנים ההיילנדר החשמלי