סיאט איביזה חשמלית? בינתיים לא
בזמן שקופרה דוהרת לחשמל, סיאט בוחרת להמשיך עם בנזין והיברידיות; "החשמל עדיין יקר מדי עבור מותג עממי"
מדי פעם צפים דיווחים על עתידה של סיאט אבל דבר אחד נשאר קבוע: אין להם שום כוונה להתחשמל מלמטה ועד למעלה. לראייה, סיאט, בראשה מרקוס האפט, מבהירה כעת שהיא לא הולכת לשום מקום - אבל גם לא ממהרת להפוך לחשמלית. המותג הספרדי מביע שוב את המחויבות שלו לדגמים רגילים ובישר כי לא ישיק מכונית כזו לפני 2030, ובינתיים יתמקד בעדכון דגמי הבנזין וההיברידיים הקיימים שלו: איביזה, ארונה ולאון.
זו אמירה חשובה לאור העובדה שסיאט בנתה את הרפטואר שלה מול קהל צעיר, לא בהכרח עתיר אמצעים, והרכב החשמלי, כידוע, לא זול - וגם לא מסוגל לשחזר את החוויה המנועית שהם צמאים לה. בסיאט מודים בעקיפין (גם) במה שחלק גדול מהתעשייה כבר מתחיל להבין בשנה האחרונה: קשה מאוד לייצר כיום מכונית חשמלית קטנה וזולה שתהיה רווחית וגם בעלת ערך מוסף לנהג.
לפי התוכנית החדשה, האיביזה והארונה עתידות לקבל כמה עדכונים קלים, וב-2027 יקלטו לקרביים שלהן מערכות היברידיות מתונות חדשות. גם הלאון תמשיך לקבל עדכונים וגרסאות מחושמלות נוספות עד סוף העשור.
מבחינת סיאט, האיביזה נשארת מכונית הלחם והחמאה שלה גם 42 שנה אחרי שהוצגה לראשונה ב-1984. לאורך השנים נמכרו יותר משישה מיליון יחידות מהסופר-מיני הספרדית, שהפכה לאחד הדגמים המזוהים ביותר עם המותג ולמנוע הצמיחה הגדול ביותר שלה.
צילום: יצרן
קופרה מושכת קדימה
הפער מול קופרה הפך בשנים האחרונות כמעט בלתי נתפס. בזמן שסיאט הסתפקה במתיחות פנים ושורה של ליטושים, קופרה השיקה בזה אחר זה את טווסקאן, טראמר וה-ראבל החשמלית.
מאחורי ההחלטה להעביר את עיקר הפעילות החשמלית לקופרה עומד בעיקר דיון כלכלי. בקבוצת פולקסווגן מבינים שכיום קל הרבה יותר להרוויח ממכונית חשמלית תחת מותג יקר וספורטיבי במהותו מאשר תחת מותג שנקשר היסטורית לזרם בורגני ומטה, כמו סיאט. עלויות הסוללות, הפלטפורמות והתוכנה עדיין גבוהות מאוד, וקופרה שממוקמת בין פולקסווגן לאודי מבחינת תמחור ותדמית מסוגלת לנהל את הנרטיב הזה בצורה הרבה יותר נכונה עבור הקונצרן.
הבטחון של סיאט בקופרה נובע מכך שהצליחה להפריך את כל החששות המוקדמים על פיצול פנימי והפרדתה למותג עצמאי. מה שהתחיל בקופרה אטקה ב-2018 התגבש תוך כמה שנים בודדות למקור הכנסה יציב של פולקסווגן, בעוד סיאט נשארת מרוכזת כולה במכוניות שהיא מכירה אינטימית כמו איביזה וארונה. זו הייתה החלטה לא פשוטה אבל היא מתכתבת עם ירידה של קרוב ל-20% במסירות סיאט (ללא קופרה) ב-2025.
בראיון לכלי התקשורת באנגליה, ציין מרקוס האופט, כי העלויות הגבוהות של ייצור רכבים חשמליים מקשות כיום על המותג הספרדי לעבור לחשמל מלא. "העתיד ההגיוני של סיאט הוא רכב חשמלי. אבל במצב העלויות הנוכחי, אי אפשר להצדיק את ההשקעה הזו".
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 22/09/2026סקודה עקפה את פורשה. זה סימן רע לפולקסווגן
-
קינן כהן, 22/09/2026סקודה פיק – השקה
-
ניר בן טובים , 22/09/2026אודי תובעת יבואן שמוכר את המכוניות שלה
-
ניר בן טובים , 22/09/2026לא רק נפט: המכוניות החשמליות הראשונות של סעודיה
-
ניר בן טובים , 20/09/2026מסקודה לוולוו: קלאוס זלמר יהיה המנכ"ל הבא
-
ניר בן טובים , 20/09/2026תערוכת פריס: בזמן שטויוטה וב.מ.וו בחוץ, הסינים נכנסים
-
מערכת אוטו, 18/09/2026יום כיפור: דגשים לבטיחות בדרכים
-
ניר בן טובים , 17/09/2026וולוו מכינה 13 דגמים חדשים
-
אביגדור בן פז, 17/09/2026סקירת רכב משומש – דאצ'יה דאסטר 2023