כמעט מחצית מהדוחות - עבירות מהירות
גם ב-2025 עבירות מהירות מופרזת נשארות בלב האכיפה, וממשיכות להניב למדינה הכנסות של מאות מיליוני שקלים
מהירות מופרזת ממשיכה להיות עבירת התנועה הנפוצה בישראל. גם בשנת 2025, לפי נתוני רשות האכיפה והגבייה והמשטרה, נפתחו למעלה ממיליון תיקי קנסות בגין עבירות תנועה, מתוך כ-1.7 מיליון תיקי קנסות בסך הכול.
בדומה לשנים האחרונות, חלק גדול מדוחות התנועה ניתנים בגין מהירות מופרזת. על פי פילוחי אכיפה עקביים משנים קודמות, מדובר בכ-40-45 אחוזים מכלל הדוחות. המשמעות היא שגם השנה מדובר במאות אלפי דוחות מהירות, בלי שינוי מגמה ובלי ירידה ניכרת בהיקף האכיפה.
גובה הקנס משתנה לפי חומרת החריגה וסוג הדרך, ונע בין מאות שקלים לאלפי שקלים. המדינה אינה מפרסמת נתון רשמי שמפריד את ההכנסות לפי סוג עבירה, אך חישוב שמרני, המבוסס על מספר הדוחות וגובה הקנסות הקבוע בחוק, מצביע על כך שהכנסות המדינה מדוחות מהירות בלבד מגיעות למאות מיליוני שקלים בשנה.
עיקר הדוחות ניתנים באמצעות מצלמות מהירות וניידות תנועה בכבישים בינעירוניים ובצירים מרכזיים. במקביל, נמשך המהלך להרחבת מערך האכיפה, כולל הכנסת אמצעים טכנולוגיים חדשים ושיטות מדידה מתקדמות, כמו מצלמות מהירות ממוצעת - שאת פעילותן עוד נחווה.
עוד באותו נושא
ההיגיון יצא לחופשה: איך נתפסה קורולה ב-200 קמ״ש?
סוף לפוליסות הביטוח הזולות מהרשות הפלסטינית?
כמה מכוניות נגנבו בישראל? המשטרה מסרבת לגלות
בפועל, היקף האכיפה הגבוה אינו מתורגם לירידה חדה במספר תאונות הדרכים הקטלניות. הנתונים לשנת 2025 מצביעים על אחת השנים הגרועות ביותר בדרכים, והוויכוח סביב מטרות האכיפה, בטיחות מול גבייה, ממשיך להיות חלק בלתי נפרד מהמדיניות של הממשלה, לפיה המהירות היא הגורם מספר 1 לתאונות.
הגבייה יש לומר מדווחת באופן מצרפי בלבד, בלי הבחנה בין סוגי העבירות. אולם גם כך, קשה להתעלם מהתמונה שעולה מהנתונים: גם ב-2025 מהירות מופרזת היא לא רק העבירה הנאכפת ביותר, אלא גם אחד ממקורות ההכנסה המניבים ביותר של המדינה בתחום התעבורה.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 01/09/2026הסינים ממהרים לכביש - ופוגעים באיכות
-
ניר בן טובים , 01/09/2026ג'ילי E5 החדש: יותר טווח באותו מחיר
-
ניר בן טובים , 01/09/2026הנהגים מצביעים נגד המסכים
-
ניר בן טובים , 01/09/2026DS ולנצ'יה בצד המפסיד של סטלנטיס
-
קינן כהן, 01/09/2026דאצ'יה ביגסטר היברידי, אוטומטי, 4X4 – מבחן דרך
-
שרון ביידר, 01/09/2026יונדאי חושפת את מפת הדרכים ל-2030: יותר מ-100 השקות, חשמליות עם טווח של כ-1,000 ק"מ
-
ניר בן טובים , 01/09/2026כך הדיזל הפך לבעיה של עצמו
-
ניר בן טובים , 01/09/2026ניסאן והונדה חוזרות לשולחן
-
יואב פולס, 31/08/2026הלקוח זומן לריקול – התור לעוד שלושה חודשים