כמעט מחצית מהדוחות - עבירות מהירות
גם ב-2025 עבירות מהירות מופרזת נשארות בלב האכיפה, וממשיכות להניב למדינה הכנסות של מאות מיליוני שקלים
מהירות מופרזת ממשיכה להיות עבירת התנועה הנפוצה בישראל. גם בשנת 2025, לפי נתוני רשות האכיפה והגבייה והמשטרה, נפתחו למעלה ממיליון תיקי קנסות בגין עבירות תנועה, מתוך כ-1.7 מיליון תיקי קנסות בסך הכול.
בדומה לשנים האחרונות, חלק גדול מדוחות התנועה ניתנים בגין מהירות מופרזת. על פי פילוחי אכיפה עקביים משנים קודמות, מדובר בכ-40-45 אחוזים מכלל הדוחות. המשמעות היא שגם השנה מדובר במאות אלפי דוחות מהירות, בלי שינוי מגמה ובלי ירידה ניכרת בהיקף האכיפה.
גובה הקנס משתנה לפי חומרת החריגה וסוג הדרך, ונע בין מאות שקלים לאלפי שקלים. המדינה אינה מפרסמת נתון רשמי שמפריד את ההכנסות לפי סוג עבירה, אך חישוב שמרני, המבוסס על מספר הדוחות וגובה הקנסות הקבוע בחוק, מצביע על כך שהכנסות המדינה מדוחות מהירות בלבד מגיעות למאות מיליוני שקלים בשנה.
עיקר הדוחות ניתנים באמצעות מצלמות מהירות וניידות תנועה בכבישים בינעירוניים ובצירים מרכזיים. במקביל, נמשך המהלך להרחבת מערך האכיפה, כולל הכנסת אמצעים טכנולוגיים חדשים ושיטות מדידה מתקדמות, כמו מצלמות מהירות ממוצעת - שאת פעילותן עוד נחווה.
עוד באותו נושא
כמה מכוניות נגנבו בישראל? המשטרה מסרבת לגלות
ההיגיון יצא לחופשה: איך נתפסה קורולה ב-200 קמ״ש?
בפועל, היקף האכיפה הגבוה אינו מתורגם לירידה חדה במספר תאונות הדרכים הקטלניות. הנתונים לשנת 2025 מצביעים על אחת השנים הגרועות ביותר בדרכים, והוויכוח סביב מטרות האכיפה, בטיחות מול גבייה, ממשיך להיות חלק בלתי נפרד מהמדיניות של הממשלה, לפיה המהירות היא הגורם מספר 1 לתאונות.
הגבייה יש לומר מדווחת באופן מצרפי בלבד, בלי הבחנה בין סוגי העבירות. אולם גם כך, קשה להתעלם מהתמונה שעולה מהנתונים: גם ב-2025 מהירות מופרזת היא לא רק העבירה הנאכפת ביותר, אלא גם אחד ממקורות ההכנסה המניבים ביותר של המדינה בתחום התעבורה.
כתבות אחרונות
-
שרון ביידר, 30/04/2026הנהגים ייענשו בגלל הבלוף התקציבי של משרד התחבורה
-
ניר בן טובים , 30/04/2026טסלה מתחילה בייצור סדרתי למשאית החשמלית
-
איתי שטיינברג, 30/04/2026פורד ברונקו בדלנדס קצר – מבחן דרכים
-
אוהד אלגוב, 30/04/20261300 כ״ס: יאנגוואנג U9 - על המסלול
-
ניר בן טובים , 29/04/2026פולקסווגן ID.Polo נחשפת
-
ניר בן טובים , 29/04/2026קיה סטוניק המחודש בישראל
-
ניר בן טובים , 29/04/2026הבנזין מתייקר: 8.07 שקלים לליטר במאי
-
קינן כהן, 29/04/2026תערוכת בייג'ין 2026: החדשות והחשיפות – חלק ב'
-
טל חמו, 29/04/2026אורה 5 SUV היברידי: מפגש שני, לקראת יבוא