טסלה מראה לרכב המסורתי את הדרך החוצה?
המסר מהדוחות האחרונים ומגוף הניהול של החברה כבר לא משאיר מקום לספק: המכונית מפנה מקום לבינה מלאכותית, אוטונומיה ורובוטיקה
הדוחות האחרונים של טסלה פחות מעניינים בגלל השורה התחתונה, ויותר בגלל האופן שבו החברה בוחרת לספר את הנרטיב החדש שלה. בין כל מה שנמצא מאחורי המספרים, כמעט אין בהם ניסיון להצדיק חולשה זמנית בשוק הרכב או איבוד הצמרת בכמה שווקים חשובים. במקום זה, טסלה מציגה את עצמה כחברה שנמצאת בעיצומו של מעבר זהות, מיצרנית רכב לחברת טכנולוגיה.
ברבעון האחרון של 2025 הציגה טסלה ירידה חדה ברווחיות והכנסות נמוכות מהצפוי, לצד ירידה במסירות של הדגמים המובילים שלה, מודל 3 ומודל Y. אבל בשיחת המשקיעים, ההנהלה כמעט לא דנה בנושא הזה. אילון מאסק הדגיש כי “הערך ארוך הטווח של טסלה נובע מבינה מלאכותית ונהיגה אוטונומית”, והוסיף כי החברה רואה ב־FSD, כלומר נהיגה אוטונומית, ברובוטקסי וברובוט אופטימוס מנועי צמיחה מרכזיים לעשור הקרוב. במקביל נמסר על השקעות כבדות במחשוב ובמרכזי אימון אלגוריתמים, גם במחיר לחץ כלכלי מתהדק.
עוד ברכב חשמלי
אין בטריה: הרכב החשמלי צומח, אבל אירופה עדיין נוסעת על בנזין
יונדאי איוניק 3 בדרך
המהלך שאולי אותת לנו שטסלה באמת נערכת לשינוי יסודי, נעוץ בהחלטה לסיים את ייצור מודל S ומודל X, עליה דיווחנו לאחרונה. בטסלה מדברים על “שחרור משאבים” והפנייתם לפיתוח טכנולוגיות עתידיות במסגרת "סוגיות אסטרטגיות", אם לשפוט לפי התיאורים שלהם. המכונית, לפי הקו החדש, היא פלטפורמה לאיסוף מידע ולהטמעת אלגוריתמים, "לא יעד בפני עצמו", כך מהדברים.
טסלה מהמרת על כך שהיתרון שצברה בעבר בתחום הרכב החשמלי יאפשר לה להוביל גם בעולמות הבינה המלאכותית והאוטונומיה. זהו הימור שמקרב אותה לענקיות טכנולוגייה ומרחיק אותה מכל מה שכרוך בהצלחות או ברף שהם הציבו כדי לצמוח רק מתחום הרכב המסורתי. בינתיים השוק מגיב בסבלנות, אך השאלה הפתוחה היא כמה זמן המשקיעים והלקוחות יסכימו לחכות עד שהחזון יהפוך למוצר בקנה מידה. מאסק בעצמו, טען לאחרונה שהייצור של הרובוטקסי "מייגע" וזה לא יקרה מהר.
כתבות אחרונות
-
קינן כהן, 18/03/2026הטבה טיל: טסלה תאפשר טעינה חינם בסופרצ'ארג'רים
-
ניר בן טובים , 18/03/2026ב.מ.וו מציגה סדרה 3 חשמלית עם טווח עד 900 ק״מ
-
מערכת אוטו, 18/03/2026המוח מאחורי הגלגלים: טאיוואן מציגה את עתיד הרכב ב-2026
-
קינן כהן, 18/03/2026סיטרואן ברלינגו מקסי – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 18/03/2026אודי עולה להתקפה
-
קינן כהן, 17/03/2026הטבלה משקרת: מי המכונית שהישראלים באמת קונים?
-
ניר בן טובים , 17/03/2026DS מציגה דור חדש לרכב הפנאי היוקרתי
-
ניר בן טובים , 17/03/2026סקודה לא ממהרת להחליף את קארוק
-
ניר בן טובים , 17/03/2026פיג'ו מציגה מנוע בנזין חדש