האם הטויוטה הבאה שלכם תתייקר?
טויוטה מזהירה מהכללים החדשים באירופה, שעלולים לפגוע בייצור ובמחירים. אחרי החרם הטורקי, האם גם הנהגים בישראל ירגישו את ההשלכות?
רוכשי טויוטה בישראל כבר למדו בדרך הקשה שלפעמים גם המדינה שבה מייצרים את המכונית יכולה להפוך לבעיה. החרם המסחרי שהטילה טורקיה על ישראל עצר את היבוא הרשמי של קורולה סדאן ושל C-HR ההיברידי, שיוצרו במדינה. מאז חזרה הקורולה לישראל ממפעל ביפן בתקינה אמריקנית, ובינתיים החל השנה שיווקו של C-HR+ החשמלי, דגם נפרד שמיוצר ביפן.
כעת מתמודדת טויוטה עם בעיה נוספת, הפעם באירופה: כללים חדשים שעלולים לפגוע במפעליה שמחוץ לאיחוד ולהשפיע על פעילות הייצור שלה.
הסינים
כידוע, האיחוד האירופי מקדם תוכנית שמטרתה להגן על תעשיית הרכב המקומית, בעיקר מפני התחרות הסינית. במסגרת התוכנית עשויות מכוניות המיוצרות באירופה ליהנות מהעדפה ברכש ציבורי ובהטבות ממשלתיות. אלא שטויוטה טוענת שהכללים המתגבשים עלולים לפגוע גם בחברות שמעסיקות אלפי עובדים באירופה, אך מייצרות חלק ממכוניותיהן במדינות אחרות.
"טויוטה אינה אורחת באירופה. אנחנו יצרנית אירופית, ואנחנו רוצים שתעשיית הרכב האירופית תצליח", אמר יושיהירו נאקאטה, נשיא ומנכ"ל טויוטה אירופה, בהודעה שפרסמה החברה.
טויוטה מציעה להחליף את הגישה של "מיוצר באירופה" בגישה רחבה יותר של "מיוצר בשיתוף אירופה". כלומר, שגם מכוניות שמיוצרות בטורקיה, בבריטניה וביפן יוכלו ליהנות מהכרה במסגרת הכללים החדשים, בתנאי שהמדינות עומדות בדרישות שיתוף הפעולה עם האיחוד.
לדברי החברה, לא מספיק לבדוק היכן המכונית יורדת מפס הייצור. צריך להביא בחשבון גם היכן היא פותחה, מי תכנן אותה והיכן יוצרו רכיביה. לטויוטה מפעלים בצרפת, בצ'כיה ובפולין, לצד מפעלים בבריטניה ובטורקיה כאמור.
החברה טוענת כי הכרה במדינות נוספות תיצור שוק משותף של כ-31 מיליון מכוניות, ותאפשר לתעשייה האירופית להתחרות בצורה יעילה יותר ביצרניות מסין וממדינות אחרות.
טויוטה רוצה גם יותר זמן למנועי הבנזין
היצרנית היפנית אינה מסתפקת בדרישות הנוגעות למקום הייצור. היא קוראת לאיחוד גם להגמיש את תקנות זיהום האוויר, כך שיצרניות יוכלו לעמוד ביעדים על בסיס ממוצע של חמש שנים, בין 2028 ל-2032, במקום להיבחן בכל שנה בנפרד.
לקראת 2035 תומכת טויוטה בהפחתה של 90% בפליטת הפחמן הדו-חמצני ממכוניות חדשות, תוך השארת אפשרות למכירת כלי רכב בעלי מנועי בעירה הפועלים על דלקים מתחדשים העומדים בדרישות. היא מבקשת גם הקלות לרכב מסחרי ולמכוניות מימן.
היבטים אלו חשובים במיוחד לטויוטה שבנתה חלק גדול מהמוניטין שלה על רכבים היברדיים מסורתיים.
חדשות נוספות
30 ק"מ לליטר? הבשורה של טויוטה קורולה הבאה
מכונית או חללית? טסלה רודסטר נחשפת
אלו שתי הערים בהן נגנבות רוב המכוניות בישראל
ומה יקרה מתחת לאף שלנו?
הסיפור הטורקי כבר המחיש את התלות של שוק הרכב הישראלי בהחלטות שמתקבלות מחוץ לגבולותיו. הפסקת היבוא הישיר מטורקיה אילצה את טויוטה לשנות את מקורות האספקה שלה לישראל.
בשלב זה אין סיבה לקבוע שהמהלך האירופי עשוי לייקר את הרכבים שנמכרים פה. ישראל אינה חברה באיחוד האירופי והכללים המוצעים אינם חלים עליה ישירות. עם זאת, אם טויוטה תיאלץ לשנות את מיקום הייצור של דגמים מסוימים, או לארגן מחדש את שרשראות האספקה שלה, הדבר עשוי להשפיע בהמשך גם על השוק המקומי.
כלומר החלטות כאלה, בדרך עקיפה, שמתקבלות אלפי קילומטרים מכאן עלולות לשנות את זמינותה של המכונית, את ארץ הייצור שלה ובסופו של דבר גם את המחיר שלה. זה מתחיל בניצנים, אבל זה יכול לצמוח למשהו שנרגיש בשלב מסוים.
מדוע טויוטה מתנגדת לכללים החדשים של האיחוד האירופי?
אילו מדינות ייצור טויוטה מבקשת לכלול בהכרה האירופית?
מה גודל השוק המשותף שטויוטה טוענת שייווצר בעקבות הכרה במדינות נוספות?
אילו הקלות מבקשת טויוטה בתקנות זיהום האוויר האירופיות?
מהי עמדת טויוטה לגבי יעד הפליטות לשנת 2035?
כיצד השפיע החרם הטורקי על יבוא טויוטה לישראל?
האם המהלך האירופי צפוי לייקר את מכוניות טויוטה בישראל?
מי מוביל את עמדת טויוטה אירופה מול האיחוד?
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 05/11/2026תקלה בסוללה: האם היצרן יצטרך להחזיר לכם את הכסף?
-
שרון ביידר, 05/11/2026האם נראה בעתיד דירוג הגנת סייבר למכוניות?
-
אלי שאולי, 05/11/2026קיה תגדיל היצע דגמים וגרסאות בישראל
-
יואל שורץ, 05/11/2026פולקסווגן גולף היברידית - נהיגה ראשונה
-
אביגדור בן פז, 05/11/2026סיאט איביזה משומשת: יפה. גם אופה?
-
ניר בן טובים , 04/11/2026ממלכה בצרות? ריינג' רובר נפרדת משני דגמים
-
ניר בן טובים , 04/11/2026ההנחה נגמרה: הדלק מזנק בחצי שקל לליטר
-
ניר בן טובים , 04/11/2026אלפא רומיאו טונאלה המחודש בישראל
-
אלי שאולי, 04/11/2026אקספנג L03 החדש בארץ – המחיר החל מ-169,990 שקלים