מיצובישי: החשמלית תהיה זולה יותר

מיצובישי i-MiEV, אחת מהמכוניות החשמליות הראשונות בייצור סדרתי, צפויה להוזלה משמעותית בעוד כשנה. חדשות טובות לקונים עתידיים, קצת פחות למי שכבר רכש

מיצובישי i-MiEV
מיצובישי מעריכה שתוכל להוזיל את מחירו של הרכב החשמלי מתוצרתה בלא פחות מ-30%, כבר בעוד כשנה. כך עולה מדיווח של העיתון היפני ניקיי.
 
לפי הדיווח, במיצובישי מאמינים שהגדלת נפח הייצור של ה-i-MiEV הקטנה בכ-70,000 יחידות תאפשר הוזלה משמעותית בעלויות הייצור. הצפי הוא שמחירה של ה-i-MiEV יצנח לכשני מיליון ין (כ-84,000 שקל), לעומת כשלושה מיליון ין כעת (כ-126,000 שקל).

להוזלת החשמלית תתרום תחילת ייצור דגמי פיג'ו (iOn) וסיטרואן (C-Zero), במסגרת הסכם שיתוף פעולה בין מיצובישי לקונצרן PSA הצרפתי. במסגרת ההסכם, מיצובישי תייצר עבור הצרפתים את החשמלית במתכונת מכנית זהה ל-i-MiEV, אך עם שינויי עיצוב קלילים.

מחברת מיצובישי נמסר לניקיי כי אכן מדובר ביעד מחיר רשמי של החברה, אך עדיין לא ידוע מתי יושג. מחברת כלמוביל נמסר לאוטו בעבר כי ה-i-MiEV, שכבר ביקרה בארץ בתערוכת אוטומוטור האחרונה ואף התרשמנו ממנה, צפויה להגיע לישראל בראשית 2011 אך עדיין לא ידוע מה יהיה מחירה.

Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.