מספרים והשוואות
לגרסה הקודמת של ספורטאז', ששווקה בישראל מיולי 2022, היה הספק של 230 כ"ס, שילוב של 180 כ"ס ממנוע הטורבו-בנזין ו-50 כ"ס מהמנוע החשמלי. כעת, לקראת כניסת תקנות יורו 7 לתוקף באירופה ההספק של מנוע הבנזין הופחת ב-20 כ"ס, זה של המנוע החשמלי עלה ל-60.1 כ"ס וזה המשולב כעת 210 כ"ס.יחד עם זאת מחיר הגרסה ההיברידית ירד. עם השקתה, זו הוצעה ב-230,000 שקלים, וכעת מדובר ב-195,000 שקלים לרמת האבזור הבסיסית 'אורבן' ו-207,000 שקלים ל'פרמיום' – הוזלה של 10%.
אם נשווה תפוחים לתפוחים, מחירה של גרסה זו גבוה רק ב-3,000 שקלים מספורטאז' הרגיל שיש לו אותו מנוע בנזין ואותו הספק, כך שהגרסה ההיברידית מעניקה תוספת של 50 כ"ס וחיסכון של 3.6 ק"מ/ל' – עוד 31% הספק, פחות 25% בצריכה.

לא חדש
העיצוב של קיה ספורטאז' נשאר עדכני ונאה בהחלט, ולטעמי הוא עדיין אחד מרכבי הפנאי הנאים יותר בסגמנט. ההעדפה שלי, אגב, היא לצבע שחור וכך גם בתא הנוסעים, מכיוון שזה הבהיר יותר אינו נאה לטעמי. עם ירוק בחוץ ושחור בפנים, זה שקיבלתי היה מוצלח בהחלט.סביבת הנהג אף היא ללא שינוי, גם כאן אותו צמד צגים – לוח מחוונים ומסך מרכזי. איכות החומרים טובה, כך גם זו של ההרכבה ושל הגימור. הנדסת האנוש מוצלחת והתפעול מבוסס על פקדים חיצוניים שפשוט להבין את פעולתם, קל לתפעל אותם ללא עיסוק יתר. צג נוסף ממורם במרכז, שולט בבקרת האקלים וליטוף כפתור משנה אותו לכזה של מערכת השמע. פשוט ויעיל, אך משדר מסר עדכנית.

האבזור נאה, וכולל גג פנורמי גדול נפתח שיש לו כיסוי, וחימום יש גם במושבים הקדמיים וגם בגלגל ההגה. יצוין כי הצימוד הסלולרי וטעינתו נעשים רק באמצעות כבל; הוא לא אלחוטי, אין משטח טעינה.
המושבים הקדמיים נוחים, תנוחת הנהיגה מוצלחת והמרחב הקדמי מכובד. שדה הראייה טוב מאוד לפנים, גם בגלל רווח נכון בין הקורות למראות, ויש לכך חשיבות בייחוד בתנועה בעיר. המרחב מאחור נרחב אף הוא, המושב נוח ולרווחת הנוסעים מאחור פתחי מיזוג. תא מטען בנפח 587 ליטרים יותר ממספק, וזה אינו מושג על חשבון גלגל חלופי; זה אמנם מהסוג המוקטן ועדיין כל כך חשוב.

קצת חדש והעיקר
ליחידת הכוח ההיברידית מנוע טורבו-בנזין 1.6 ליטר המייצר 160 כ"ס (5500 סל"ד) ו-27 קג"מ (1500-3500 סל"ד) ומנוע חשמלי המנפק 60.1 כ"ס (1600-2000 סל"ד) ו-26.9 קג"מ (0-1600 סל"ד). התוצר של כל אלה הוא 210 כ"ס ו-35.7 קג"מ, מה שמסדר לרכב האצה של 8.4 שניות מ-0 ל-100 קמ"ש ומהירות מרבית של 186 קמ"ש. בגרסה זו תיבה אוטומטית פלנטרית 6 הילוכים. להשוואה, בגרסת הבנזין שלמנוע בה אותם נתונים, תיבה דו-מצמדית עם 7 הילוכים, 9.4 שניות ל-100 ועד 194 קמ"ש.
הביצועים טובים ממש – והמומנט הרב של המנוע החשמלי ולזמינותו הגבוהה מאוד מעניק לרכב כישורי האצה טובים מהמקום ומכובדים במיוחד בהאצות ביניים, עניין חשוב בעקיפות, בייחוד תחת עומס.
בנסיעה מנהלתית לא מעט פעמים המנוע החשמלי הוא זה שלוקח פיקוד – ממש שש לבצע זאת לעיתים בעיר, לעיתים בשיוט בין-עירוני; יש לכך ביטוי בלוח המחוונים כאשר מד הסל"ד הדיגיטלי מראה 0.0 סל"ד. בשיוט בין-עירוני כאשר המנוע החשמלי משחרר קצת, תגלו מנוע הבנזין פועל בנחת, ב-100 קמ"ש הוא ב-1800 סל"ד.
פעולתה של יחידת הכוח ההיברידית נעימה מאוד, שילוב מנוע-תיבה נעשה באופן חלק, כך שהשילוב אינו מורגש כלל.
צריכת הדלק במבחן הייתה 15.2 ק"מ/ל' ובשיוט גם 16 ק"מ/ל', ועם מכל מלא (52 ל') ניתן לעבור יותר מ-800 ק"מ.

נוחות, התנהגות
נוחות הנסיעה בעיר טובה פחות מאשר בגרסת הבנזין, והבולמים בגרסה ההיברידית מטפלים טוב פחות בשברים. בכביש הבין-עירוני נוחות הנסיעה טובה בהחלט. בכל הקשור לטיפול ברעשים, איכות הנסיעה טובה מאוד, בידוד הרעשים משובח, ונסיעה בין-עירונית נעשית בנינוחות מרובה.נוחות הנסיעה בשביל כבוש טובה בהחלט. הנסיעה נוקשה במידה, מרגיעה משהו, והתוצאה הכוללת היא של רכב המעניק תחושת חוסן.
בכביש המפותל היכולת טובה – וכיול הבולמים שומר על המרכב גם תחת עומס. רמת האחיזה גבוהה – גם עם מעט יותר משקל (100 ק"ג) ובעיקר זמינות כוח גבוהה בהרבה (בגלל פעולת המנוע החשמלי). ההיגוי כבד והמרכוז חזק אך לא מדי. הנשיכה הראשונית של הבלמים סבירה על גבול הסבירה מינוס ולזכותם פעולה שאינה ספוגית.

חשבון פשוט
קיה ספורטאז' עם יחידת הכוח ההיברידית עולה רק מעט יותר מזה עם מנוע הבנזין – 207,000 שקלים ב'פרמיום', כאמור רק 3000 שקלים יותר באותה רמת אבזור. בתמורה מקבלים ביצועים טובים בהרבה, בייחוד בעומס, וצריכת דלק משופרת משמעותית. מנגד, נוחות הנסיעה בעיר טובה פחות, אך זו אינה 'דיל ברייקר', אפילו לא קרוב. לאלה המקבלים רכב במסגרת העבודה יתרון של 400 שקלים בכל חודש.ומכיוון שהחיסכון כאן הוא מרכיב חשוב, אפשר להעלות כאפשרות גם את רמת האבזור 'אורבן'; זו אינה כוללת תפעול חשמלי לדלת תא המטען ולמושבים הקדמיים, תאורת אווירה ועוד מספר זוטות (לטעמי) – אך היא זולה ב-12,000 שקלים, מביאים את מחיר הספורטאז' ההיברידי ל-195,000 שקלים – וזה כבר קרוב יחסית למשפחתיות היברידיות עכשוויות (קרוב ל-180,000 שקלים). ברמת האבזור הזה צמיגים עם דופן גבוהה יותר, מה שאמור להעניק נוחות נסיעה משופרת, ורוחב סוליה צר יותר לצריכת דלק משופרת אף יותר.
קיה ספורטאז' ההיברידי מציע לא רק עסקה משתלמת, אלא שהיא בין הטובות ביותר בין דגמי הפנאי הקומפקטיים.