הצצה ראשונה: הדור הבא של BYD Atto 3
גידול במידות, יותר כוח וטכנולוגיית טעינה מהירה מאוד. אלא שהגרסה שתגיע לאירופה צפויה להיות שונה
BYD ממשיכה לבסס את אחד הדגמים החשובים שלה מחוץ לסין עם הצגת הדור החדש של Yuan Plus, שמוכר באירופה כ-Atto 3. זהו אחד הכלים המרכזיים של החברה בחדירה לשווקים בינלאומיים, והעדכון הנוכחי נועד להתמודד עם ביקורת על מרחב מחיה, ביצועים וטכנולוגיה.
הדגם החדש גדל כמעט בכל פרמטר: אורך של 4.665 מטר (+20 ס"מ) ובסיס גלגלים של 2.77 מטר, תוספת של חמישה ס"מ שמציבה אותו כחלופה גם לדגמים בקטגוריה מעליו. המשמעות היא שיפור לא מבוטל בסביבת העבודה והנוסעים, פונקציונליות ובשימושיות, תחומים שבהם הדגם הנוכחי נחשב טוב אך לא מצטיין.
במישור ההנעה, BYD שומרת על תצורת מנוע אחורי בגרסת הבסיס, עם הספק של כ-200 קילוואט, ומוסיפה גרסה חזקה יותר עם כ-240 קילוואט והנעה כפולה, או 272 ועד 326 כ"ס בהתאמה. הסוללות נותרות בטכנולוגיית LFP, עם קיבולות של 57.5 ו-68 קוט"ש וטווח של 540 עד 630 ק"מ לפי תקן CLTC הסיני. בפועל, בתקן האירופי WLTP מדובר במספרים נמוכים יותר בשיעור של כ-10% לערך.
החידוש המרכזי נמצא בתחום הטעינה. BYD משלבת בדגם החדש את טכנולוגיית Flash Charging, שמבטיחה קצבי טעינה של עד 1,500 קילוואט וזמני טעינה של דקות בודדות לעשרות אחוזים מהסוללה. אלא שמדובר בפתרון שתלוי בתשתית ייעודית שעדיין אינה קיימת באירופה, ולכן בשלב זה מדובר בעיקר ביכולת תיאורטית או בשימוש מקומי בסין.
כאן למעשה טמונה נקודת המפתח להבנת שני התהליכים שבוצעו במקביל; בעוד שבסין BYD יכולה להציג קפיצה טכנולוגית מהירה ביחס לצרכים המקומיים, השוק האירופי מתקדם בקצב משלו. גרסת Atto 3 שנמכרת כיום באירופה, כולל עדכון Evo שהושק לאחרונה ותגיע גם לישראל, כנראה ברבעון 3, מציעה נתונים שמרניים יותר, הן מבחינת הספק והן מבחינת טעינה, עם זמני טעינה של עשרות דקות ולא דקות בודדות.
במילים אחרות, הדור החדש של Atto 3 מציג את כיוון ההתפתחות של BYD, אך לא בהכרח את המוצר שיגיע לשוק האירופי בטווח הקצר. הפער בין השווקים, תשתיות טעינה, רגולציה ועלויות, ממשיך להכתיב גרסאות שונות לאותו דגם.
עוד באותו נושא
BYD אטו 2 - מבחן דרכים (פלאג-אין)
גם היצרנית הסינית הגדולה בעולם בצרות?
“רכב חשמלי מתיישן כמו סמארטפון”
כתבות אחרונות
-
מערכת אוטו, 04/06/2026רכבי הסלבס: באיזה רכב בוחרים לנסוע משה פרץ ועדן בן זקן?
-
ניר בן טובים , 04/06/2026לקלר נשאר בפרארי. מכוון למורשת
-
קינן כהן, 04/06/2026טויוטה היילקס החדש – השקה
-
שרון ביידר, 04/06/2026נתוני מסירות מתחילת 2026 – האם Jaecoo 7 עדיין הרכב הנמכר בישראל?
-
ניר בן טובים , 04/06/2026טויוטה קברה את "הטסלה היפנית"
-
ניר בן טובים , 03/06/2026פיאט גריזלי: רכבי הפנאי החדשים בדרך לישראל
-
אלי שאולי, 03/06/2026BYD אטו 3 EVO בארץ – המחיר החל מ-155,000 שקלים
-
אלי שאולי, יואב פולס, 03/06/2026שינויים אישיים בענף הרכב
-
אלי שאולי, 03/06/2026פיג'ו 2008 היברידי מתון ב'אקטיב' – החל ב-148,000 שקלים