החזרה המפתיעה של מנוע הדיזל
סטלנטיס מזהה הזדמנות שהיא יכולה לממש בקלות לאור הירידה בביקוש לחשמליות; מחזירה את מנוע הדיזל למשחק במשפחתיות, גם טנדרים
בשנים האחרונות תעשיית הרכב האירופית דיברה כמעט בקול אחד על עתיד חשמלי. גם סטלנטיס התחייבה ליעדים אגרסיביים וקצת דמיוניים - מעבר כמעט מלא לחשמל עד סוף העשור. אלא שבפועל, הלקוחות התקדמו לאט יותר מהתחזיות.
כעת הקבוצה מבצעת פנייה חדה: גרסאות דיזל חוזרות לשורה של דגמים, החל ממשפחתיות כמו פיג'ו 308 ואופל אסטרה ועד רכבי פנאי וטנדרים קלים. בחברה מסבירים זאת בשקיפות: “החלטנו להשאיר מנועי דיזל בפורטפוליו, ובחלק מהמקרים אף להרחיב את ההיצע, מתוך התאמה לביקוש הלקוחות”.
המהלך מגיע זמן קצר אחרי הודעה על מחיקות ענק של כ-22 מיליארד אירו בעקבות צמצום תוכניות החשמל - סימן ברור לכך שהאסטרטגיה הקודמת לא סיפקה את התוצאות המצופות.
הדיזל נחלש, אבל לא נעלם
למי שצמא לבשורה, בעיקר לחובבי הסולר, אין כאן חזרה לימי התהילה של הדיזל. לפני עשור הוא שלט בכמחצית מהמכירות באירופה, בעוד שב־2025 חלקו כבר צלל לכ-7.7 אחוזים בלבד. באותה תקופה, רכבים חשמליים הגיעו לכ-19.5 אחוזים מהמכירות, אך גם הנתון הזה נמוך מהתחזיות שעליהן בנו היצרנים.
המסר שעולה מהשוק מעצב מחדש את כל הקונספציה של היצרנים, ולכן ההפסדים - ולכן רבים מבצעים חישוב מסלול מחדש; המעבר לחשמל מתקדם, אבל בקצב מתון יותר ממה שתעשיית הרכב העריכה. לכן יצרנים גדולים מעדיפים להשאיר כמה אופציות פתוחות במקום להמר על טכנולוגיה אחת בלבד.
כמו כן, מאחורי החזרה לדיזל עומד גם שיקול תחרותי. רוב היצרנים הסינים שנכנסו לאירופה מתמקדים בחשמליות ובפלאג אין, וכמעט שאינם מציעים דגמי דיזל. המשמעות עבור מותגים אירופיים היא לבנות על המוניטין שלהם והמסורת כספקים של רכבי דיזל מסורתיים, כלומר למלא וואקום שבו לסינים אין בכלל מענה.
עוד מעולם הרכב
בין חשמל לרטרו: הפרארי הראשונה בלי מנוע בעירה
סובארו: החל ייצור ה-E-אאוטבק
במילים אחרות, דווקא בזמן שהשוק דוהר לחשמל, סטלנטיס בוחרת להחזיק גם בקלף שכמעט כולם מיהרו להשליך. במקום אסטרטגיה חד כיוונית, סטלנטיס עוברת לשמיכה הרבה יותר גדולה: להציע כל מה שהשוק מוכן לקנות - חשמל, היברידי, בנזין וגם דיזל.
מבחינת הצרכן האירופי הממוצע, זה אומר פחות התעסקות בעניינים אידיאולוגיים ויותר התכנסות סביב הנושאים שבשגרה. ייתכן שזו רק סנונית ראשונה, ויצרנים נוספים יבחנו זאת מחדש.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 15/02/2026מינויים בענף: גילי פריאנטה ימונה למנכ"ל קבוצת סמלת
-
אלי שאולי, 15/02/2026אקספנג G9 המחודש בארץ: המחיר החל מ-260,000 שקלים
-
אוהד אלגוב, 15/02/2026ריינג' רובר איווק המחודש – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 15/02/2026אחרי הידיות: סין יוצאת נגד ההגה המיותר של טסלה
-
ניר בן טובים , 15/02/2026מרצדס AMG מקפלת את המנוע הצמחוני
-
מערכת אוטו, 12/02/2026רכבי הסלבס: במה נוסעת משפחת טרנטינו?
-
אלי שאולי, 12/02/2026צ'רי FX היברידי – מבחן דרכים
-
שרון ביידר, 12/02/2026הוזלה בדגם החדש? הרכב שלכם כבר נפגע
-
ניר בן טובים , 11/02/2026אחרי פרשת התקלות: סטלנטיס מחליפה מנוע