ג'ון דיר לחברת מאיר
יבוא פעילות ג'ון דיר בישראל תעבור לידי קבוצת מאיר, שרכשה את הפעילות מחברת מפרם. כעת תקיף פעילות היבואנית מאופנועים, דרך מכוניות, משאיות וגם ציוד חקלאי
השינויים בקבוצת הרכב מאיר נמשכים, אחרי המינויים האחרונים ושינוי התמחור לדגמי הונדה. כעת מודיעים בקבוצה על רכישת פעילות הייבוא של ג'ון דיר, יצרן הטרקטורים (וציוד חלקאי) המפורסם בעולם. מאיר רכשה למעשה את חברת מפרם סוכנויות שהינה יבואנית ג'ון דיר לישראל כבר 25 שנים.
מהלך זה מסמן את כניסת הקבוצה לענף החקלאות ולמעשה גם את הרחבת הפעילות שלה בתחומי הציוד והרכב הכבד בו היא כבר מצויה. ג'ון דיר שנוסדה ב-1837, נחשבת ליצרנית הגדולה והמוכרת בתחומים האלה. כאשר היקף הכלים שלה מתחיל ממכסחות דשא, עבור בכלי רכב תפעוליים ("גייטור"), טרקטורים קטנים, בינוניים, ענקיים ומפלצתיים כמו ה-R8RX (כנראה הטרקטור היקר בישראל – אירוע של כ-1.3 מיליון שקלים) וכן קומביינים ועוד.
בחמשת החודשים הראשונים של השנה נמכרו בארץ כ-90 כלים מתוצרתה, שהגיעו בין היתר מארצות הברית, גרמניה והודו. מדובר בכלים שלרוב נחשבים ליקרים יותר בתחום החקלאי ועדיין לצד מותג "ניו הולנד" הוא אחד הנמכרים ביותר בישראל.
בכוונת מאיר לשמר את התשתית המקצועית של חברת מפרם אך להיעזר בגב הכלכלי והיכולת הלוגיסטית של הקבוצה הגדולה. כדאי לזכור שחברת מאיר שמוכרת בייחוד בשל ייצוג וולוו, הונדה, ולינק אנד קו מייבאת לארץ גם אוטובוסים, משאיות וציוד כבד (בהם של וולוו ורנו). בכך היא תהפוך לאחד מיבואני הרכב הדי מעטים בארץ שפונה גם לתחום החקלאי.
כתבות אחרונות
-
יואב פולס, 07/07/2026המכונית היקרות בישראל: אתם מכירים את אחד הקליינטים הבכירים
-
אלי שאולי, 06/07/2026חשמל, שטח וסין: כך ג’יפ מתכננת להתרחב
-
אלי שאולי, 06/07/2026פרארי ולקלר מנצחים בבריטניה
-
ניר בן טובים , 05/07/2026למבורגיני תשלם את מחיר היומרה של פולקסווגן?
-
אלי שאולי, 05/07/2026ג'יפ קומפאס החדש בארץ – המחיר החל מ-209,900 שקלים
-
ניר בן טובים , 05/07/2026המבוך / כבר לא מעלי אקספרס: המסלול החדש של הסיניות
-
יואב פולס, 05/07/2026שובו של הטנדרון. טויוטה וג'ף בזוס – גישות הפוכות
-
יואל פלרמן, 03/07/2026מסירות 2026 מחצית ראשונה: שיא מסירות חדש ומלך מכירות חדש
-
מערכת אוטו, 02/07/2026רכבי הסלבס: על מה נוסע "הצל"