אחרי 40 שנה: מייסד ג'ילי מפנה את הכיסא
לי שופו פורש מתפקיד יו"ר Geely Auto אחרי ארבעה עשורים. הוא נשאר בראש קבוצת האם, בזמן שהמאבק מול BYD עולה מדרגה
לי שופו, מייסד ג'ילי ואחד האנשים המזוהים ביותר עם גדילת תעשיית הרכב הסינית, פורש מתפקיד יו"ר Geely Auto לאחר כארבעה עשורים שבהם הוביל את החברה מעסק פרטי קטן לקבוצת רכב עולמית.
לי, בן 63, אינו עוזב את הקבוצה. הוא ימשיך לכהן כיו"ר Zhejiang Geely Holding Group, קבוצת האם, ויישאר בעל השליטה המרכזי. במקומו ימונה ליו"ר אן קונחווי, בעוד ג'רי גאן יקבל את תפקיד המנכ"ל.
מעסק פרטי לאימפריית רכב
ג'ילי הוקמה ב-1986 כחברה פרטית, בתקופה שבה תעשיית הרכב הסינית נשלטה בעיקר בידי חברות ממשלתיות ומיזמים משותפים עם יצרניות זרות. לאחר פעילות בתחומים אחרים ובייצור אופנועים, היא נכנסה לשוק המכוניות והתמקדה בתחילה בדגמים זולים לשוק המקומי.
נקודת המפנה הגדולה הגיעה ב-2010, עם רכישת וולוו מפורד. בהמשך התרחבה הקבוצה עם לוטוס, פרוטון, Lynk & Co, זיקר ופולסטאר, ובמקביל רכשה אחזקות במרצדס ובאסטון מרטין. כיום היא גם שותפה של מרצדס בסמארט ופועלת עם רנו בתחום המנועים.
במחצית הראשונה של 2026 מכרה Geely Auto כ-1.42 מיליון כלי רכב. מחוץ לסין נמסרו 474,228 מכוניות, נתון שממחיש עד כמה היצוא הפך לחלק מרכזי באסטרטגיה שלה, ובכלל לתעשיית הרכב הסינית.
דור חדש מול BYD
חילופי התפקידים מבוצעים בעיצומה של תקופה רגישה. שוק הרכב הסיני ספון כולו בתוך מלחמת מחירים ממושכת, עם הנחות, קצב השקות דמיוני ותחרות חריפה סביב חשמליות והיברידיות. גם בג'ילי כבר הזהירו כי המצב הזה אינו יכול להימשך לאורך זמן בלי לפגוע ברווחיות ולגרום לסגירת מותגים.
לי שופו אמנם נשאר בראש קבוצת האם, ולכן אינו נפרד מהאימפריה שבנה, אבל השינוי מסמן מעבר ברור לניהול מקצועי יותר ופחות תלוי במייסד. אחרי ארבעה עשורים שבהם היה הדמות המרכזית מאחורי ג'ילי, האחריות עוברת כעת לדור הבא, בשלב שבו האתגר כבר לא מרוכז במה שקורה במערב, אלא בתוך הצלחת שלהם.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 18/08/2026מרצדס C קלאס מתחדשת
-
ניר בן טובים , 18/08/2026כשהכביש משנה את החוקים: איפה אסור להוציא מרפק מהחלון?
-
ניר בן טובים , 18/08/2026קונים משומשת? אל תסמכו רק על מכון הבדיקה
-
שרון ביידר, 18/08/2026יונדאי קונה היברידי – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 17/08/2026איירטון סנה הגדול בכל הזמנים? "ממש לא"
-
אלי שאולי, 17/08/2026שי קרן מונה כסמנכ"ל סמלת לעסקים
-
קינן כהן, 17/08/2026אקספנג X9 – מבחן דרכים
-
יואב פולס, 17/08/2026אסטון מרטין אחת, 14 מיליון שקל
-
ניר בן טובים , 16/08/2026נוסעים 120 קמ״ש? יש מי שחושב שגם זה מהר מדי