בא מהשוליים 479 / שלא יספרו לכם תירוצים
לפעמים מכונית בת 40 מוכיחה שמהנדסים יכולים יותר - הם פשוט בוחרים שלא
לארוחת השישי אצל אימא, ביקשה הקטנה והיחידה שלי שניסע עם האוטו האדום "הישן־ישן". שזו הבווארית שלי, סדרה 6 שתכף חוגגת 42 שנים מאז הגיחה לאוויר העולם. אגב, האוטו האדום "הישן" הוא אימפרזה טורבו שמדגדג את שלושים השנים. אבל הוא פחות ישן ולכן בשם שלו רק ישן אחד; ככה מבדילים אצלנו בין האדומות.
בכל מקרה, עלינו שלושתנו לאוטו האדום הישן־ישן והצמיגים קרים, עודף מומנט בשילוב אבא אידיוט שאכפת לו רק שהבת שלו תחייך, העוצמה של הלחיצה על דוושת התאוצה היתה מעט חזקה מהנחוץ כדי לצאת ברוגע מכל עיקול, פנייה או כיכר. צווחות ההנאה של הקטנה דאגו שזה ימשיך עד לאותו כביש קלוקל בכניסה לשכונה הישנה בה מתגוררת אמי.
זה כביש כל כך גרוע, בו ישנם שברים, תיקונים ואם יש משטח אחד חלק, אז הוא גלי למדי. בקיצור, מושלם למבחני רכב שאנחנו מבצעים כאן במגזין. וכאן בכביש השבור אותה בווארית ישנה, עם כיול בהתקנה מקומית – או אם תרצו: אישית – פשוט גיהצה את האספלט ברמה ששום רכב חדש לא הצליח. וכאן מדובר על מכונה מוקשחת, ממש לא אחת רכה, עם פוליאריטן בכל חלק נע ואנטירולים עבים מאשר במקור.
הפער היה גבוה כל כך, שצמד הנשים, הן הגדולה והן הקטנטונת, הביעו פליאה וציינו כמה פתאום נוח בכביש הזה. עכשיו, אני לא קוסם ואם אני הצלחתי לגרום למכונה שלי לגהץ כך את הקרקע ובו־זמנית לשמור על זוויות גלגול מתונות – אז אין סיבה שיצרנים לא יעשו זאת עם הרכבים שלהם.
שלא יספרו לכם תירוצים.
הוזמנתי למפגש חיפושיות שנערך בצפון. חבר ילדות של אשתי, השיק שם חיפושית ששיפץ שנים מספר. השיפוץ תואם־מקור, ההקפדה על הדקויות מבטאת תסמינים מתחום הנפש, אבל התוצאה מדהימה. לא פחות. כאילו המכונית ירדה הרגע מפס הייצור אי־אז בשנות השבעים. כאחד שראה שיפוצי מכוניות לא מעטים, זו ללא ספק אחת המרשימות ביותר שראיתי.
זה לא שאנחנו לא יודעים שחיפושית הייתה מהמכוניות הנמכרות בישראל בשנות החמישים והשישים, לכן, לא מפתיע שיחסית לרכב אספנות, כנראה וזה הדגם הנפוץ ביותר. גם אי אפשר להתעלם שהעיצוב הלא־שגרתי שובה את עינם של לא מעט צעירים ומבוגרים כאחד וזה שהיא הגיעה בשלל צבעים, רק תורם לעניין.
ובמפגש ההוא, בקרית מוצקין, הופתעתי ממספר החיפושיות שהיו שם, כשכל אחת הייתה בצבע אחר – ומעבר למובן הרגיל, כי כל אחת הייתה מעניינת לכשעצמה ולא דמתה לרעותה שחנתה בצמוד. האחת מונמכת, אחרת עם חישוקים רחבים מאשר במקור, בשלישית יש דובי על מנשא גג, באחרת מנשא עם מעין מטוס צעצוע ענק מאמצע המאה הקודמת. חלק מוגבהות, חלק עם מנועים חזקים במיוחד, חלק עברו דיגיטליזציה וחלק כאמור, נאמנות למקור.
היו שולחנות אוכל, הייתה מוזיקה בווליום הגיוני שתרמה לאווירה ובעיקר אווירה ביתית. היה נחמד שם במפגש ובאמת ששווה לכם לבקר שם, בימי חמישי בערב. תרבות מוטורית רגועה וממלאת.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 10/05/2026 -
ניר בן טובים , 10/05/2026לא רק פיורטק: עוד מנוע בעייתי של סטלנטיס?
-
ניר בן טובים , 10/05/2026דיווח: הסכנה שבטעינה אולטרא מהירה
-
ניר בן טובים , 10/05/2026מסתמן: מאזדה 3 הבאה - נאמנה למקור
-
אוהד אלגוב, 08/05/2026בא מהשוליים 480 / סגירת מעגל
-
שרון ביידר, 07/05/2026הפתעה בגרמניה: ג'נסיס עקפה את מותגי היוקרה המקומיים
-
אלי שאולי, 07/05/2026מאזדה מוזילה את CX-90 – החל מ-255,000 שקלים (250,000 שקלים בתקופה ההשקה)
-
מערכת אוטו, 07/05/2026רכבי הסלבס: במה נוסע עופר לוי?
-
ניר בן טובים , 07/05/2026כמה מרוויחה פרארי על כל מכונית?