בדובאי רוצים לפרוש שטיח מזהב למכוניות על
העיר בוחנת הקמת ציר תנועה ייצוגי שיוביל לרובע הזהב ויתפקד כמסלול תצוגה אורבני למכוניות יוקרה, כחלק מהמיתוג המוטורי שלה
בדובאי כבר מזמן לא צריך תערוכת רכב כדי לראות מכוניות יוקרה. בוגאטי, רולס רויס ופרארי הן חלק מחווית השהות, אבל כעת העיר מבקשת לקחת את המיתוג המוטורי צעד נוסף קדימה, ולהפוך גם את הכביש עצמו לחלק מההצגה. יוזמה עירונית שנמצאת בבחינה בימים אלה כוללת תכנון של רחוב מצופה זהב שיוביל לרובע הזהב המפורסם של העיר.
על פי התוכניות, הציר החדש ישמש שער כניסה ייצוגי לאזור הסחר בזהב, אך לא פחות מכך מסלול תצוגה קבוע לרכבי קצה אקזוטיים. לא מדובר בפרויקט תחבורתי קלאסי, אלא במהלך תדמיתי שמבקש לחבר בין מכוניות, כסף וסביבה אורבנית מוחצנת מאוד. בדובאי רואים בתשתיות חלק בלתי נפרד מהמותג העירוני, והכביש החדש אמור לשדר יוקרה לא פחות מהמכוניות שמתגלגלות עליו.
הכביש כחלק מהמיתוג
הרחוב המתוכנן אינו מיועד להקל על עומסים כמובן או לשפר זמני נסיעה. המטרה היא לייצר חוויה ייחודית, כזו שמדגישה את המכונית ומעצימה את הנוכחות שלה במרחב הציבורי; היזמים מנסים לתכנן שטח מחייה, מסלול עבור רכבי יוקרה שיש מאחוריהם גם את הנרטיב הכלכלי של דובאי, כלומר הכביש הופך לכלי שיווקי בפני עצמו.
עבור בעלי רכבים, סוחרים ויצרנים, מדובר במעין אולם תצוגה פתוח. הנסיעה עצמה הופכת לאירוע שאפשר להפיץ אותו ברשתות החברתיות והוא מחזק את הדימוי של העיר כמרכז עולמי ליוקרה מוטורית.
יוקרה שמניעה כלכלה
שוק רכבי היוקרה בדובאי מוערך כיום ביותר מ-4 מיליארד דולר, עם תחזיות להמשך צמיחה בשנים הקרובות. העיר מושכת קהל בינלאומי בזכות שילוב של מיסוי נוח, תדמית ידידותית לתיירים ואנשי עסקים וסביבה שמעודדת צריכה מוגזמת. הרחוב החדש משתלב באסטרטגיה הזו, ומחזק את הקשר בין עולם הרכב לסחר בזהב, אחד מענפי הכלכלה המרכזיים של האמירות.
בשלב זה מדובר ביוזמה שנמצאת בתהליכי תכנון ובחינה הנדסית, אך הוא ממשיך קו מאוד ברור של תרבות הצריכה שם.
כתבות אחרונות
-
קינן כהן, 28/04/2026 -
קינן כהן, 28/04/2026תערוכת בייג'ין 2026: החדשות והחשיפות – חלק א'
-
ניר בן טובים , 28/04/2026רק שלא יביאו לישראל: הסיוט של נהגי ספרד
-
אלי שאולי, 28/04/2026אודי מחדשת את Q4
-
ניר בן טובים , 27/04/2026כמעט 2 מיליון שקל: מייבאך בישראל
-
ניר בן טובים , 27/04/2026לנד רובר חוזרת עם פרילנדר חדש
-
ניר בן טובים , 27/04/2026צ’רי Tiggo 7 היברידי בישראל - החל מ-159,900 שקלים
-
ניר בן טובים , 27/04/2026כך נעלמה מכונית הסאלון הצרפתית
-
ניר בן טובים , 26/04/2026אודי נפרדת: A1 ו-Q2 יורדות מפס הייצור