"אין חיבור רגשי": למבורגיני מוותרת על חשמלי מלא
אחרי שהציגה קונספט חשמלי לעתיד, היצרנית האיטלקית מודיעה כי עוצרת בשלב הביניים עם פלאג אין היברידי. עד 2030, כל הדגמים יהיו היברידיים נטענים
למבורגיני משנה כיוון אסטרטגי. בשנת 2023 חשפה החברה את הקונספט לנזדור כרמז לרכב חשמלי ראשון בתולדותיה, אך כעת מתברר כי הדגם הרביעי בסדרה יגיע בסופו של דבר כפלאג אין היברידי ולא כחשמלי מלא.
מנכ"ל החברה, סטפן וינקלמן, אמר לעיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" כי השקעה בפיתוח רכב חשמלי טהור עלולה להפוך ל"תחביב יקר", משום שלדבריו קהל הלקוחות של מכוניות העל אינו מגלה כיום נכונות אמיתית לעבור להנעה חשמלית בלבד. לדבריו, לחובבי מכוניות ספורט אין "חיבור רגשי מיוחד" לרכב חשמלי, בעיקר בשל היעדר הצליל והאופי של מנוע בעירה פנימית. לפיכך, "השקעות עתק בטכנולוגיה שהשוק טרם בשל לה", כך לטענתו, אינן אחראיות כלפי בעלי המניות והעובדים.
כל ההיצע עובר להיברידי נטען
בפועל, למבורגיני כבר נמצאת בעיצומה של רפורמה. דגמי רוולטו וטמרריו עברו להנעה פלאג אין היברידית, וכך גם רכב הפנאי אורוס בגרסתו המעודכנת. המשמעות היא שעד סוף העשור כל קו הדגמים יתבסס על שילוב בין מנוע בעירה למנוע חשמלי וסוללה נטענת.
וינקלמן הדגיש כי מנועי בעירה פנימית יישארו בלב המותג "כל עוד הדבר יתאפשר". לדבריו, הפלאגאין ההיברידי מציע את "הטוב משני העולמות" - תגובת דוושה מיידית ומומנט זמין בזכות החשמל, לצד עוצמה ורגש שמספק מנוע הבנזין.
למבורגיני, הנמצאת בבעלות קבוצת פולקסווגן ובניהול חטיבת אודי, רשמה בשנת 2025 שיא מסירות עולמי של 10,747 מכוניות. בחברה ייחסו את התוצאות להצלחת של הטמעת הטכנולוגיה ההיברידית, שלדבריהם התקבלה בהתלהבות בקרב הלקוחות.
דברים אלו מתחילים להתחבר לעוד מגמות בענף; למבורגיני לא דוהרת לחשמל מלא בלי בקרה אלא מעדיפה לעצור בתחנת הביניים. ובשלב הזה היא מהמרת על טכנולוגיה שמפחיתה את זיהום האוויר כדי לא להתנגש עם התקנות באירופה. בה בעת, היא שומרת על חווית הצלילים והאופי שמזוהים עם המותג.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 20/07/2026דונגפנג מייג' היברידי-נטען בארץ – המחיר החל מ-150,000 שקלים
-
ניר בן טובים , 20/07/2026טויוטה גילתה שגם הלקוחות שלה רוצים חשמל
-
ניר בן טובים , 20/07/2026כך ג'נסיס תנסה לשכנע את מי שלא רוצה חשמלית
-
יואל שוורץ, 20/07/2026דאצ'יה דאסטר היברידי – מבחן דרכים (1.8 ל׳)
-
אלי שאולי, 20/07/2026אנטונלי ניצח בגרנד פרי הבלגי
-
ניר בן טובים , 19/07/2026אלפא רומיאו ג'וליה: שם חדש, או רכב אחר?
-
קינן כהן, 19/07/2026יונדאי סונטה היברידית במבחן חודשי: מי צריך מכונית מנהלים?
-
ניר בן טובים , 19/07/2026הסוף למוסך הזול בשטחים? הקנסות בדרך
-
שרון ביידר, 19/07/2026איפה בעולם תרכשו טויוטה ב-100 אלף שקל פחות? וכמה תעלה לכם פיקנטו בגרמניה?