בשבת האחרונה, ה-19 לפברואר, התקיימה בסדנת רסטה שעל צומת גדרה, ובחסות מגזין אוטו ואטושטח, תחרות הבישול הראשונה מסוגה בסירי פויקה. למי שעדיין לא נחשף לפלא הזה, נספר שמדובר בסיר ברזל כבד ועבה שמקורו בבוש האפריקאי. הסיר הכבד מונח על מצע של גחלים לוחשות ומבשל בבישול איטי את מוצרי המזון שבתוכו. קשה מאוד לטעות ולפשל, קל מאוד להפיק מטעמים של ממש. באירוע השתתפו 11 צוותים אשר שלחו את המתכונים לרסטה מבעוד מועד. בלטה הקבוצה של ^נעורי בית זית^ שהגיעו לבושים בתלבושת אחידה והציגו עבודת צוות למופת. השופטים סיננו את הצוותים השונים לפי קטגוריות של: עבודת צוות, ניקיון והיגיינה, מרכיבי התבשיל, מקוריות המתכון והמרכיבים, קלות הבישול, וכמובן הטעם. הזוכים קיבלו שעוני סרטינה יקרים, סט מלא של פויקס, בקבוקי יין בוטיק מאזור גדרה, ופויקה רבע המיועדת להגשה. אחרי שהוסרו המכסים הוכרז המנצח: יואב שמיר שהכין צ'לי קון קרנה עם שוקולד מריר אשר הפתיע את השופטים והמעטים שהספיקו לטעום מהקדרה. עוד בלטה קדרה בנוסך המזרח הרחוק עם חלב קוקוס של ארז עציון. רוב תבשילי הפוקיה היו עם בשר, מבקר ועד עוף, ובעיקר התבססו על דמיונם של השפים והשאריות מהמקרר. לרשות המבקרים הייתה פויקה ענקית של השף של רסטה – משה אלקבץ, עם צ'ילי קון קרנה אשר התרוקנה במהירות הבזק. הזעטוטים נהנו ממגוון הפעלות (הייתה ג'ירפה ענקית ועוד מתקנים מתנפחים) והגדולים יכלו ליהנות מדוכני מזון ושתייה. קהל רב הגיע והתחלף במהלך היום, אולם רוב הזמן שהו במקום כמה מאות אנשים. האירוע, שנועד למשוך מבקרים חדשים לסדנת רסטה, היה מבחינת המארגנים הצלחה גדולה על אף הדחיות החוזרות. לדברי צדי מלר, הכוח המניע שמאחרי רסטה, למרות שהאירוע היה מוצלח מאוד מבחינתו, הופקו לקחים רבים אשר יאפשרו לרסטה לקיים אירועי בישול-שטח מוצלחים עוד יותר בעתיד. והוא התייחס בעיקר לכמויות המזון, אשר חוסלו בשניות.